ECONOMIA I TURISME
Balears 05/01/2017

Les Illes necessiten cada vegada més turistes per mantenir la seva economia

Els hotelers assenyalen que la productivitat balear no avançarà mentre hagi de recórrer a un major nombre d'arribades per mantenir el nivell d'ingressos

C. Sastre
1 min
Turistes en el centre de Palma. / ISAAC BUJ

PalmaCom s'explica que a l'arxipèlag balear la despesa turística hagi pujat un 10,5% fins al novembre però la durada mitjana del viatge hagi descendit a set dies i la despesa mitjana per turista hagi baixat un 1,3% entre el gener i el novembre? Les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) apunten directament al turisme de masses, al rècord dels 14 milions de visitants que han batut enguany les Illes Balears, que cada vegada necessiten més turistes per mantenir la seva economia.

Així, el motor econòmic de les Balears continua anteposant la quantitat a la qualitat i, per això, –ho diuen les xifres de la Fundació Impulsa– fa temps que les Illes no treuen profit –ni econòmicament ni socialment– de l'increment de turistes. Els ecologistes ho han dit per activa i per passiva. Ara també els hotelers: "Aquest model de turisme no és sostenible ni productiu".

"Tot i que les Illes Balears lideren les comunitats amb més despesa turística (10,5%), les xifres demostren que per mantenir el mateix nivell d'ingressos hem de recórrer a un major volum d'arribades. Som, doncs, davant un model que no és sostenible", ha declarat aquest dijous la presidenta dels hotelers de les Illes Balears, Inma Benito. "Nosaltres, des de la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM), apostam per un model basat en la qualitat", ha explicat, tot desitjant transformar "quantitat" en "productivitat", "sense rompre, és clar, el cercle virtuós de la inversió". De moment, però, la fita es troba lluny. "Avançam molt lentament", ha conclòs Benito.

stats