El debat sobre la mobilitat a les ciutats turístiques arriba al Palau de Congressos

Els dies 1 i 2 de juny 250 congressistes arribaran a Palma per tractar del transport urbà del futur

Debatre la mobilitat del futur a les ciutats turístiques. Aquest serà un dels principals objectius del congrés que es realitzarà al Palau de Congressos de Palma els dies 1 i 2 de juny, organitzat per l'Associació d'empreses gestores de transports urbans col·lectius ( ATUC) i en què participa l'Ajuntament de Palma. Uns 250 congressistes ompliran les jornades, que inclouran dues taules redones, dues conferències i l'assemblea anual d'ATUC.

"Destinam molts recursos i temps a potenciar la mobilitat sostenible a la ciutat. És bo reunir-se amb empreses i persones que treballen amb aquest mateix repte per compartir experiències, encerts i errors", ha valorat el batle, José Hila, aquest dimarts en roda de premsa. Així, Cort farà ús d'un dels dies que té gratuïts per utilitzar les instal·lacions.

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha lamentat el "col·lapse" que es viu a l'estiu tant a Ciutat com a les línies d'autobús i, per això, ha recalcat la necessitat de "compartir idees" amb els congressistes assistents i els experts. L'acte coincideix amb els 100 anys de transport públic a Palma.

Un nou model

El president d'ATUC, Jesús Herrero, ha reivindicat el "compromís" de Palma amb el transport públic i la necessitat de "pensar en el que s'ha d'esdevenir encara". En aquest sentit, ha definit el transport urbà col·lectiu com un sinònim de " qualitat de vida". Creu que s'ha d'evolucionar cap a un altre model i una altra manera d'entendre com ens movem per la ciutat.

La primera conferència serà impartida pel professor de gestió del canvi de talent a IE Business School, Jesús V. Izquierdo, i es titula 'Transformació estratègica per la conciliació del benestar i la mobilitat'. L'altra programada és 'Operadors de transport urbà col·lectiu 4.0: oportunitats i amenaces de l'era digital 4YFN' i serà impartida pel catedràtic de transport de la UPC, Francesc Robusté.

En una taula redona es debatrà ' El nou paradigma de la mobilitat urbana' i en l'altra, ' La mobilitat del futur en ciutats turístiques'. Herrero, de partida, ja té clar que la mobilitat del futur ha de ser "elèctrica, autònoma, connectada i compartida".

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF