Balears 18/12/2017

El Ministeri d'Energia haurà d'arxivar tots els projectes de prospeccions al corredor de cetacis

El Conveni de Barcelona atorga protecció internacional a aquesta demarcació marina i la declara Zona Especialment Protegida d'Importància per al Mediterrani

Ara Balears
1 min
FONT: ALIANÇA MAR BLAVA

PalmaEl Ministeri d'Energia haurà d'arxivar tots els projectes de prospeccions i sol·licituds de permisos d'investigació d'hidrocarburs que afecten el corredor de migració de cetacis del Mediterrani. El Conveni de Barcelona ha decidit atorgar protecció internacional a la demarcació marina que afecta les aigües balears i la declara Zona Especialment Protegida d'Importància per al Mediterrani (ZEPIM).

La 20ena conferència de les parts del Conveni de Barcelona ha donat resposta a unes reivindicacions que les organitzacions Aliança Mar Blava, OceanCare i Natural Resources Defense Council feia més de dos anys que feien.

El govern central haurà de tenir publicat en el BOE el Reial Decret, que actualment està en procés oficial de tramitació, pel qual es declara el corredor àrea marina protegida i s'hi aprova un règim de protecció preventiva, segons que destaca Aliança Mar Blava. Aquest règim estableix la prohibició dels estudis sísmics amb canons d'aire comprimit i altres tecnologies, així com qualsevol activitat d'extracció a l'àrea. A més, estarà en vigor durant un màxim de tres anys des del moment que l'espai marí s'inclogui a la llista de ZEPIM. En aquest termini haurà d'entrar en vigor el Pla d'ús i gestió que ordena el Conveni de Barcelona.

Dins aquest Pla s'hi haurà d'incloure un pla de gestió general per reduir el nivell del renou submarí, que afecta la supervivència de la fauna marina i, especialment, dels cetacis.

stats