Balears 11/01/2018

El Ministeri de Cultura no negociarà amb el Consell el retorn dels bous de Costitx

La secretària d'Estat de Cultura, que divendres es reunirà amb la consellera insular de Territori, ha rebutjat incloure aquest tema a l'ordre del dia

Efe
1 min
El Ministeri de Cultura no negociarà amb el Consell el retorn del Bous de Costitx

PalmaEl Ministeri de Cultura rebutja tractar amb el Consell de Mallorca la reclamació del retorn a l'illa dels bous de Costitx a la reunió que les dues institucions faran divendres, atès que consideren "improcedent" incloure aquest tema a l'ordre del dia.

L'objecte inicial de la reunió era analitzar si les torres d'alta tensió de Son Puig podien afectar la declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat. El Consell va proposar dilluns a la Secretaria d'Estat de Cultura incloure a l'ordre del dia un possible inici de negociació per reclamar els caps de bou de Costitx, inclosos dins la col·lecció del Museu Arqueològic Nacional de Madrid.

El Consell va demanar que, a més de la Conselleria de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, hi assistís el vicepresident del Consell i conseller de Cultura, Francesc Miralles.

Miralles ha lamentat la negativa i ha informat que el Departament de Cultura del Consell enviarà una petició de reunió específica per tractar la reclamació de les peces, "una reivindicació històrica del municipi de Costitx". Aquesta sol·licitud també s'ha tractat en el ple del Consell de Mallorca a través d'una moció presentada pel PP, que ha estat aprovada per unanimitat.

Francesc Miralles ha apuntat que "l'equip de govern té la intenció política de demanar el retorn definitiu a Mallorca dels bous; volem ser els titulars del nostre patrimoni sense caure en l'oportunisme".

stats