Publicitat
Publicitat

3,4 milions per a promoció turística a Mallorca

El Consell de Mallorca i el Govern han tancat un principi d’acord per a la transferència de les competències de promoció turística

El Consell de Mallorca i el Govern han tancat un principi d’acord per a la transferència de les competències de promoció turística. L’Executiu balear ha augmentat la quantitat que posa damunt la taula perquè les institucions insulars puguin assumir aquesta tasca respecte de l’oferta que el govern de Bauzà va fer el 2015 -i que només va acceptar el Consell d’Eivissa.

Si no hi ha canvis, el Govern transferirà les competències a Mallorca per 3.445.000 euros a l’any, 675.000 dels quals seran una quota fixa que rebran totes les illes i 2.770.000 formaran part de la quota variable, en aquest cas exclusivament per a Mallorca.

A més, s’hi hauran d’afegir els set milions d’euros extra que es repartiran entre les illes i que es dividiran en anualitats per anar repartint la inversió. Aquesta quantitat representa un increment d’un milió d’euros respecte del darrer intent d’acord, així com un repartiment més espaiat en el temps, i des del Consell de Mallorca ho veuen com una bona notícia, sobretot perquè ja han començat a impulsar mesures de promoció turística. De fet, només durant el 2017 s’invertiran 800.000 euros al Patronat de la Fundació Mallorca Turisme en inversions que la institució insular ja ha anat aprovant de pressupost propi.

No obstant això, els 3,4 milions que en total suposarà el traspàs de competències són, sobretot, personal que s’ha de transferir i moure d’una administració a l’altra.

L’acord, consideren des del Consell, fa que la resta d’illes “se sentin més compensades” i el fet d’haver fet créixer la quantitat a repartir fa que “tothom hi guanyi”. Amb la proposta d’acord del 2015, Mallorca es quedaria aproximadament el 70% de la quantitat variable que es repartia i, ara, aquest percentatge es redueix lleugerament, fins al 68,9%.

En cas de tancar-se aquesta proposta, quedaran pendents de transferir-se, entre d’altres, les competències en ordenació turística.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF