Publicitat
Publicitat

Els milions europeus que no varen arribar al Camp Redó

Fa anys que el Camp Redó és una de les barriades que registra més demandes d’assistència dels serveis socials, un context que no ha canviat. Amb l’entrada del PP al Consistori palmesà, s’han alentit molt les accions per millorar el barri. Queda poc o res del projecte que es va encetar amb el govern de la batlessa Aina Calvo. La legislatura passada, Palma va ser una de les 43 ciutats espanyoles seleccionades pel Fons Europeu pel Desenvolupament Regional (FEDER) per la regeneració integral d’aquesta zona. El 2008, la inversió europea prevista dins del Programa d’ajudes Iniciativa Urban 2007-2013 era de 2,9 milions d’euros. L’acord era que l’Ajuntament havia de posar la mateixa quantitat per dur a terme el projecte, que ascendia a uns 6 milions d’euros. Però pel Consistori actual aquesta inversió ha estat inassumible perquè no disposa de doblers, tal com va reiterar l’equip de govern del batle Mateu Isern quan va accedir a l’Ajuntament.

Durant aquesta legislatura, les accions han estat puntuals. Tal com s’assenyala des del Consorci Riba, el juny del 2012 es varen realitzar unes jornades informatives per l’escolarització dels menors als habitatges socials del Camp Redó. Una intervenció emmarcada dins el programa d’integració social i igualtat d’oportunitats amb doblers del fons FEDER. També va tenir aportació dels FEDER el Casal d’Infants i Joves, amb un cost de 170.000 euros i que es va inaugurar el juliol del 2013. A finals d’aquest any, a més, es va dur a terme l’enderrocament del bloc XIII de Corea amb cofinançament europeu.

Cursos gratuïts

Durant el 2014, el Consorci Riba ha ofert diferents cursos formatius. El darrer, el març, era de Manipulador d’Aliments. 21 persones del barri del Camp Redó i d’altres zones de Palma varen aconseguir l’acreditació obligatòria per fer feina tant a restauració com en el sector de l’alimentació. Fa poc s’han fet tres cursos d’iniciació a la informàtica per a 22 persones amb competències digitals nul·les o molt limitades.