Balears 18/12/2017

27 milions d’euros a la nova estació marítima per al trànsit entre Eivissa i Formentera

La nova infraestructura portuària preveu la construcció d’un aparcament soterrat amb capacitat per a 691 vehicles així com la unificació de l’avinguda de Santa Eulària i el passeig Joan Carles I

Ara Balears
2 min
Simulació de la nova terminal

EivissaEl president d’Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella, ha presentat en el context de la reunió anual del Consell de Navegació i Port d’Eivissa el nou projecte de terminal marítima per al trànsit entre les Pitiüses.

Aquest projecte defineix els espais portuaris dedicats als usos comercials del trànsit marítim entre les illes, el futur varador i la zona pesquera d’acord amb la proposta de Delimitació d’Espais i Usos Portuaris (DEUP) que es troba en fase de tramitació per part de Ports de l’Estat.

Gual de Torrella ha destacat el consens assolit amb l’Ajuntament de Vila a la presentació del projecte assegurant que “es compleix el compromís assumit a principi de legislatura de deixar la primera línia del port oberta al ciutadà”. El batlle de Vila, Rafa Ruiz, ha insistit que s’estaven “tancant i deixant encaminades” aquelles actuacions “acordades” entre Ports i el consistori.

El projecte

A més de la nova terminal s’aprofitarà per fer tres obres de gran magnitud. La més gran serà un aparcament soterrat amb capacitat per a 691 vehicles i amb un pressupost inicial estimat de 18 milions d’euros. També es farà una reforma de la dàrsena esportiva impulsada pel Club Nàutic d’Eivissa i del tram portuari de l’Avinguda Santa Eulària, on aquests moments el Ministeri de Medi ambient duu a terme unes obres per a la millora del sanejament i drenatge de la ciutat, que serà exclusiu per a vianants.

La construcció d’aquest aparcament implicarà el desplaçament de la Confraria de Vila a la nova zona pesquera i l’habilitació d’un nou varador als molls comercials. Sobre l’aparcament es preveu la construcció de la nova estació marítima de Formentera, per la qual cada any hi passaran més de dos milions de passatgers.

La nova estació marítima

La infraestructura, de planta baixa, disposarà de tots els serveis necessaris per als passatgers i accessos tant per al trànsit rodat com per a vianants. L’estació tindrà tres mòduls: un amb taquilles, oficines i serveis pels passatgers; un amb cafeteria i un altre per a usos auxiliars com ara informació turística o similars.

La resta d’obra quedarà oberta al públic i estarà dotada de zones verdes i ombres. Aquesta actuació té un cost de 4,4 milions d’euros. A més, a la mar hi haurà tres molls de pilons per a bucs que fan el transport de mercaderies i passatgers entre Vila i la Savina, tot amb un pressupost de cinc milions d’euros.

stats