Publicitat
Publicitat

Un milió d'euros sense utilitzar

El gener del 2011, l'Institut de Turisme d'Espanya (Turespaña), quan era presidit pel felanitxer Joan Mesquida, aportà un milió d'euros per a la possible compra del castell de Santueri. Aquests doblers (700.000 per a l'adquisició i 300.000 per a tasques de rehabilitació) havien de servir per pagar l'expropiació forçosa als propietaris -la família Vidal-, perquè no complien amb les obligacions de conservació, ja que el castell està declarat Bé d'Interès Cultural.

Poc després que el Partit Popular entràs al Consell, s'arribà a un acord amb la propietat i s'aturà l'expropiació. Des de llavors, s'està pendent de saber si aquest milió d'euros s'haurà de retornar íntegrament a l'Estat, tal com indiquen les condicions amb què van ser cedits. Rotger assegurà que s'ha demanat una pròrroga i que se sol·licitarà un canvi d'ús d'aquesta partida perquè es pugui utilitzar, per exemple, per realitzar intervencions de millora al castell.

En un principi, la propietat havia valorat el preu de venda del bastió en més de 5 milions d'euros. Avui, però, l'escenari ha canviat, ja que el propietari assegura que "mai no el vendria".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF