08/08/2015

Les mesures d'Educació agraden, ara cal concretar

2 min
Les mesures agraden, ara cal concretar

Palma300 professors per al curs que ve i un compromís múltiple de començar a negociar els sexennis i els complements de tutoria, la progressiva disminució d’hores de dedicació dels docents o un estudi sobre les ràtios per tal de reduir-les. En definitiva, una proposta de reducció de la pressió que ara mateix pateix el sistema educatiu i que els docents pateixen especialment després de quatre anys de retallades varen ser el contingut principal de la reunió del comitè de vaga que va tenir lloc ahir a la Conselleria d’Educació.

Els sindicats CCOO i STEI, així com l’Assemblea de Docents, varen sortir satisfets del canvi de tarannà i dels punts que Educació està disposat a abordar, si bé reclamen major concreció i un calendari clar d’implantació de totes les mesures. Cosme Orell, de l’STEI, va dir a l’ARA Balears que “evidentment l’escenari ha canviat, i ens sembla molt bé que s’enfrontin problemes com la manca de professorat, després del que han passat els professionals. Però ara cal un pla que concreti les especialitats, en què s’incorporarien, i d’altres informacions que són essencials perquè puguem valorar-ne l’impacte”.

Per part seva, Guillem Barceló, de l’Assemblea de Docents, va valorar positivament “que hi hagi un acord en les prioritats, és a dir, amb el tema de les plantilles, les ràtios i els sexennis”, entre els representants del professorat i la Conselleria. Barceló considera que ara mateix el repte és “concretar els termes de les millores. Estam convençuts que la situació ha canviat i que hi ha bona intenció en el nou equip de la Conselleria, però ara el que demanam és saber fins on estan disposats a arribar a l’hora de recuperar tot el que hem perdut, i de quins terminis parlam”, digué.

En aquest sentit, l’Assemblea de Docents va acordar amb la Conselleria que sol·licitarà formalment un calendari d’implantació de les millores que preveu dur a terme Educació. “Pens que estam d’acord que falten professors, que hem de negociar els sexennis o millorar les ràtios, però necessitam tenir clar quin és l’horitzó i quina serà la disponibilitat pressupostària real, que és la clau”, va sentenciar.

Toni Baos, de CCOO, va voler reconèixer que el conseller hagués proposat que els retalls socials i laborals apareguts en el Decret 5/2012, que afectaren els sexennis, complements de tutoria i caps de departament i que suposaren un increment en la càrrega lectiva, “siguin negociats on toca com sempre hem demanat: a la mesa general d’empleats públics”. CCOO va assegurar que confia en “aquest inici real de negociació d’un acord que ens ha de dur a la desconvocatòria de la vaga indefinida docent i a un curs normal i de profit”.

Tots els representants dels treballadors confirmaren que Educació s’ha compromès a remetre’ls un document més concret, amb un itinerari de mesures i amb tanta concreció com es pugui.

stats