POLITICA
Balears 29/09/2016

MÉS demana que Bauzá expliqui al Parlament el seu vot en contra de la fi de l'aforament

Els econacionalistes entenen que el senador autonòmic està més interessat a defensar Rita Barberà que no a acatar el mandat de la cambra balear

Arabalears
1 min
José Ramón Bauzá, en una imatge d'arxiu

PalmaLa coalició MÉS ha sol·licitat la compareixença al Parlament del senador del Partit Popular José Ramón Bauzá perquè expliqui per què va votar en contra d'una iniciativa que plantejava la fi dels aforaments quan el seu partit en defensa, a les Balears, la supressió i ell mateix ho va defensar com a candidat autonòmic. La petició s'ha plantejat amb caràcter d'urgència davant la comissió d'assumptes institucionals de la cambra.

L'expresident de les Balears va votar aquest dimarts, juntament amb la resta de senadors del PP, en contra d'una moció que proposava reformar la Constitució per suprimir l'aforament. Els populars consideren que l'eliminació d'aquesta figura jurídica s'hauria de lligar a un pacte d'estat contra la corrupció.

Per la coalició econacionalista, resulta una incoherència que Bauzá rebutgi la moció que advocava per acabar amb els aforaments quan el seu partit ha votat just el contrari al Parlament de les Illes Balears.

"És molt greu que Bauzá, senador en representació de la nostra comunitat, opti per protegir la seva companya d'escó i presumpta corrupta, Rita Barberá, en lloc d'acatar el mandat del nostre Parlament", apunta el portaveu del grup parlamentari de MÉS.

stats