Balears 06/06/2016

MÉS visibilitza Verger per reivindicar el perfil sobiranista d'Units Podem MÉS

El número 3 de la coalició promet lluitar per derogar la llei Montoro si arriba a Madrid

Ara Balears
2 min
MÉS visibilitza Verger per reivindicar el perfil sobiranista d'Units Podem MÉS

PalmaEl candidat de MÉS per Mallorca a la coalició Units Podem MÉS, Antoni Verger, ha realitzat aquest dilluns horabaixa el primer acte de precampanya en solitari, en el qual ha reivindicat que Units Podem MÉS és una coalició de país: “Hem de tenir clara una cosa: MÉS som la principal força sobiranista d’aquesta terra. Això és indiscutible i irrenunciable. I sumant i formant part de la candidatura d’Units Podem MÉS aconseguirem per primera vegada una veu pròpia dels pobles de les Illes Balears i Pitiüses a Madrid, en favor de la gent i dels municipis”.

Verger s'ha compromès a ser la veu dels municipis balears al Congrés dels Diputats i ha assenyalat que una de les seves prioritats “serà derogar la llei Montoro i poder millorar així els serveis que ofereixen els nostres ajuntaments als ciutadans”.

El candidat defensa que “els ajuntaments es veuen injustament atacats per la Llei per a la racionalització i sostenibilitat de l’Administració local (la llei Montoro), una normativa que, recorda, “va néixer sense gens de consens, atempta contra l’autonomia de les administracions locals, no resol el problema de la manca de finançament local i desconeix la realitat local i diferenciada en tot el territori de l’Estat”. Una norma, ha afegit, que “significa la intervenció de les administracions locals per part del govern de l’Estat, modifica i vulnera l’actual model territorial i les competències de les administracions locals, i comporta un enorme retrocés en termes de drets i condicions laborals dels treballadors i treballadores públics, i significa també un retrocés en matèria de serveis de ciutadania”.

Verger ha estat acompanyat per regidors de Cort: Antoni Noguera, Neus Truyol, Llorenç Carrió i Mercè Borràs. Noguera ha explicat el projecte que hi ha sobre la taula de situar la indústria creativa i les noves tecnologies al districte de Llevant, amb epicentre a l’edifici de Gesa. “Amb una veu pròpia de les Illes podem aconseguir inversions estatals i impulsar la generació de nova economia i treballs qualificats a Palma”, ha explicat el futur batle de Ciutat. També ha destacat, com a “projecte estratègic per a Palma”, la remodelació urbanística i humanització del passeig Marítim.

stats