Balears 11/05/2016

MÉS no vol ara que Podem vagi a l'assemblea a explicar l'oferta del "3 bis"

Els ecosobiranistes consideren que la darrera oferta de la formació dels cercles no difereix de la que es va rebutjar dissabte

Jaume Vinyas
1 min
Les converses entre MÉS i Podem no avancen.

PalmaNou gir a les rocambolesques negociacions entre MÉS i Podem per pactar una coalició amb vista a les pròximes eleccions generals. La formació ecosobiranista ha retirat l'oferta que, aquest mateix dimecres dematí, havia fet a la formació dels cercles perquè un dels seus representants participàs en l'assemblea que avui horabaixa hauria de votar la darrera oferta per formar coalició.

Podem ofereix a MÉS ocupar la quarta plaça a la llista al Congrés. En cas que la confluència obtingués només tres diputats, l'escó el compartirien ambdues formacions durant la legislatura. És a dir, MÉS s'asseguraria un diputat, però només els darrers dos anys de la legislatura. Tot i que ahir els ecosobiranistes van dir que portarien l'oferta a votació, avui l'executiva ha decidit que l'oferta no difereix de la que es va rebutjar dissabte. Des de Podem, consideren que han fet una passa endavant i troben injust que MÉS digui que encara li ofereixen la quarta plaça, ja que de fet li estan oferint "el tercer bis".

La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, ha afirmat a l'ARA Balears que encara està disposada a anar a l'assemblea a explicar la proposta. En aquest sentit, diu que esperarà fins a les 18.45 h per si MÉS canvia d'opinió.

stats