Balears 23/03/2017

Més turistes per Setmana Santa a Menorca tot i la falta de promoció

Ashome preveu un augment de visitants procedents de països europeus gràcies a la pujada del nombre de seients de les diferents companyies aèries

I. Martín
1 min
L’ecotaxa s’estrena sense renou i amb la indiferència dels turistes

CiutadellaOptimisme moderat a l'Associació Hotelera de Menorca (Ashome) amb vista a Setmana Santa enguany. Els responsables de la patronal menorquina asseguren que els indicadors apunten a un lleuger increment de turistes. Un augment malgrat la falta de promoció específica. De fet, la gerent d'Ashome, Azucena Giménez, considera que "en moltes ocasions ens omplim la boca però la realitat és una altra. S'han fet poques accions promocionals per part de les institucions i és una llàstima perquè, doblers, n'hi ha per executar accions que reforçarien la destinació Menorca".

En qualsevol cas, Azucena Giménez se centra en una Setmana Santa en la qual predominen els petits establiments de la planta d'allotjament. En aquest sentit, la gerent dels hotelers menorquins explica que "no tenim una xifra concreta quant a percentatge sobre l'obertura d'establiments, però hem detectat que els grans hotels són contraris a obrir a causa de la proximitat amb el mes de maig. Tot i això, els petits allotjaments s'han duplicat respecte de la Setmana Santa de l'any passat".

A Ashome reconeixen que les previsions es basen en l'oferta de places de vol que realitzen les diferents companyies aèries. Una quantitat de seients que no necessàriament implica l'arribada de més turistes, ja que s'han d'omplir. Per mercats, la gerent de la patronal menorquina és conscient que "el mercat estatal és el principal, però tenim constància de companyies aèries que haurien avançat vols. Esperam l'arribada de més francesos, italians, anglesos i alemanys".

Els hotelers esperen les xifres de balanç econòmic de la fundació Foment del Turisme Menorca. Tenen la certesa que no s'ha gastat la partida destinada a promoció. Si es confirma, les queixes del sector s'accentuaran.

stats