Balears 12/05/2016

MÉS i Podem continuen immòbils; només corre el temps

Les dues formacions preveuen reunir-se de nou aquest horabaixa amb ànim de negociar, però sense voluntat de cedir

Jaume Vinyas
2 min
El líder de Podem a Balears, Alberto Jarabo, explicant la postura de la formació als mitjans.

PalmaNo trenquen però tampoc pacten. MÉS i Podem preveuen reunir-se, de nou, aquest horabaixa per intentar pactar una candidatura conjunta a les eleccions generals del 26-J. El secretari general de Podem a Balears, Alberto Jarabo, ha recriminat als sobiranistes que ni tan sols plantejassin la seva darrera oferta a l'assemblea que van dur a terme anit passada. "La posició inflexible de MÉS per Mallorca està impedint les negociacions", ha dit. El coportaveu de MÉS, David Abril, ha respost que l'oferta de Podem s'ha fet "des del menyspreu" i ha assegurat que membres de les bases de Podem els han traslladat el malestar per l'actitud de la cúpula del partit. "Ens consta que hi ha pressió interna perquè els consultin", ha dit.

Pel que fa a l'oferta de MÉS de realitzar primàries conjuntes, Jarabo ha al·legat que no hi ha temps suficient per fer-les de manera "sana" i assegurant la visibilitat de les altres forces progressistes amb qui volen confluir, com Esquerra Unida, Pacma o Guanyem. Abril, per la seva banda, li ha respost que li consta que els dirigents balears d'EU tampoc estan contents amb el tracte que reben per part de Podem. Jarabo, per part seva, ha lamentat que MÉS estigui plantejant les negociacions des d'un punt de vista partidista: "Això no és MÉS contra Podem". Finalment, ha lamentat "el punt d'obsessió" de MÉS d'anar de número tres a les llistes.

El líder de Podem també ha negat que la seva negativa a cedir el tercer lloc a les llistes tingui a veure amb cap ordre rebuda des de Madrid. En aquest sentit, Abril s'ha mostrat conforme amb l'explicació de Jarabo. "És un tema d'aquí i no és de les bases. És de la cúpula", hi ha insistit. Tot i l'evident tensió entre els dirigents d'ambdues formacions, ningú vol donar el pacte per perdut i es preveu que avui horabaixa hi hagi una nova reunió. Abril i Jarabo han reiterat que "fins a la mitjanit de divendres hi ha temps" i que estan disposats a dialogar fins al darrer minut. Amb tot, Jarabo ha reconegut que "hi ha un enrocament estrany. Ho assumim com un diàleg de sords".

stats