Balears 07/12/2016

MÉS no rebutjaria la presidència del Parlament i reclama que continuï sent una dona

Els ecosobiranistes subratllen que pertoca a Podem elegir el substitut de Huertas, però asseguren que estan "preparats per assumir totes les opcions"

Jaume Vinyas
1 min
La coportaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, aquest dimarts, al Parlament.

PalmaMÉS per Mallorca no rebutjaria assumir la presidència del Parlament en cas que es confirmi el cessament de Xelo Huertas i que Podem decideixi no mantenir el càrrec. La coportaveu dels ecosobiranistes, Bel Busquets, ha assenyalat que la formació “està preparada per assumir totes les opcions”, si bé ha subratllat que pels Acords pel Canvi correspon a Podem elegir la segona autoritat de les Illes i, per tant, "no està dins les nostres previsions" reclamar la presidència de la Cambra.

Amb tot, la formació dels cercles ja ha assenyalat que haurà de sotmetre a debat intern la conveniència o no de mantenir el càrrec. En aquest sentit, Busquets ha assenyalat que només demanarà que l’elegida sigui una dona per mantenir “l’equilbri de gènere”. Actualment, la mesa està composta per tres homes: Vicenç Thomàs (PSIB); Vicenç Vidal i Miguel Jerez (PP), i dues dones: Joana Aina Campomar (MÉS) i Huertas.

En cas que Podem decidís mantenir el càrrec, l’única diputada que podría ocupar el càrrec és l’eivissenca Marta Maicas, atès que la portaveu parlamentària, Laura Camargo, ja s’ha autodescartat aquest mateix dimarts.

stats