Balears 21/09/2016

Més qualitat però menys producció: els Petits Cellers fan balanç de la verema

La sequera ha passat factura a la producció de les 37 cellers que formen l'associació mallorquina, la qual es preveu que disminueixi un 5%

M.r.
2 min
Els membres de l'associació durant la presentació.

PalmaDe més qualitat però menys producció. Aquest és el balanç que els Petits Cellers de Mallorca han fet de la verema del 2016, la qual s'ha vist afectada per l'extrema sequera que ofega tot el territori.

Així ho ha assenyalat el president de l'associació dels petits productors de vi mallorquins, Andreu Oliver, el qual ha quantificat la reducció de la producció de raïm en un 5%, en l'acte que han celebrat a la Bodega Àngel. De totes maneres, ha explicat que el patiment de les plantes pot tenir una lectura positiva a curt termini i una de negativa a la llarga.

El patiment de les plantes repercuteix en un raïm de major qualitat per produir vi. En canvi, si persisteix la manca d'aigua, la verema de l'any que ve se'n ressentirà.

Així, Oliver ha assenyalat que tot i la reducció de la producció a causa de la sequera, la incorporació de tres nous cellers a l'associació hauria de permetre mantenir-hi el nivell de producció: s'espera superar els 1,7 milions de litres de raïm del 2015.

En aquests moments, ha dit Oliver, la verema està completada al 70% i es preveu que en els propers deu dies es doni per finalitzada.

El vi mallorquí, de moda

Un 30% de la producció s'exporta

Oliver també s'ha referit als bons horitzons comercials que s'obren davant els petits cellers. L'elevada demanda fa que les produccions s'exhaureixin any rere any. I, cada vegada més, aquesta demanda arriba de fora de les fronteres de l'estat.

El president de Petits Cellers, Andreu Oliver.

Tot i que la major part del vi produït es beu a Mallorca, les previsions indiquen que les exportacions arribaran enguany a un 30% de la producció. En determinats cellers, aquesta xifra augmenta fins al 60%.

Suïssa, Alemanya i els Estats Units són els principals mercats receptors del vi fet a Mallorca. Així, Oliver ha destacat la bona imatge que tenen els suïssos del vi mallorquí i que a Suïssa s'ha posat de moda.

Petits Cellers suma, en aquests moments, més del 60% de la producció de vi de l'illa i fins al 80% de la indicació geogràfica Vi de la Terra de Mallorca.

stats