EDUCACIÓ
Balears 14/10/2015

Més de mil docents voten durant la primera jornada de consulta sobre l'acord amb el Govern

L'Assemblea de Docents continuarà aquest dijous el referèndum a les escoles i instituts sobre el document que permetria desconvocar la vaga

Mercè Pinya
2 min
Molts docents de l'IES Josep Sureda i Blanes han aprofitat l'hora del pati per votar. ISAAC BUJ

PalmaL'Assemblea de Docents ha comptabilitzat passades les 20 h fins a 1.038 vots emesos en 33 centres. Són les darreres dades que ha fet públic el col·lectiu respecte de la consulta que es duu a terme des d'aquest dimecres matí i durant tot el dijous a les escoles i instituts de les Illes Balears referent a l'acord marc negociat amb la Conselleria d'Educació.

Per tipologia de centres, l'Assemblea ha oferit dades de la consulta referents a 14 Centres d'Educació Infantil i Primària (311 vots emesos), 18 Instituts d'Ensenyament Secundari (724 vots emesos) i 1 Centre d'Educació de Persones Adultes (3 vots emesos).

Els docents han duit a votació la pregunta ‘Aproves la darrera proposta d’acord de la Conselleria?’, amb les següents respostes: ‘Sí, és un acord suficient’ o ‘No, és un mal acord’.

Poden participar en la consulta tots els docents que actualment estan a nòmina de la Conselleria d’Educació i el vot és nominal i secret. L’assemblea de cada illa ha desenvolupat un reglament per definir la manera en què es fa la votació.

El reglament específic per a Mallorca fixa que cada assemblea de centre fixarà l’horari en què es posaran les urnes. A més, per poder constituir una mesa, ha calgut que almenys dues persones se’n facin càrrec i que prèviament hagin publicitat el lloc i l’horari de la votació.

Abans de les 17 h d'aquest dijous, els responsables de cada mesa emplenaran un formulari on-line i enviaran l’acta de la votació per correu electrònic. A les 17.30 h, a l’IES Binissalem, els docents d’arreu de l’illa que no hagin pogut votar encara o que formin part de centres en què no s’han constituït meses ho podran fer fins a les 19 h, hora en què començarà el recompte al mateix IES Binissalem, i el resultat de la votació es farà públic el mateix vespre, tan bon punt hagi acabat l’escrutini.

stats