Balears 03/01/2018

Més de 300 joves participaran en els tallers gratuïts de català per a nouvinguts

És la primera vegada que la Conselleria de Cultura, Participació i Esports organitza aquestes activitats durant el curs escolar

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu. / FRANCESC MELCION

PalmaLa Conselleria de Cultura, Participació i Esports organitza per primera vegada durant el curs escolar tallers de català per a joves immigrants. Hi participaran més de 300 alumnes. Fins ara tan sols es feien durant les vacances d'estiu.

Els tallers de català inicial per a joves nouvinguts a les Illes de 12 a 17 anys els durà a terme l'Institut d'Estudis Baleàrics amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació i Universitat.

Aquests cursos habitualment s'ofereixen durant el període d'estiu, però després de diverses peticions i recomanacions de centres, s'ha decidit oferir-los també durant els mesos lectius, segons que ha informat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports en un comunicat.

Els tallers consisteixen en un ensenyament bàsic del català per a alumnes amb coneixements nuls o escassos de la llengua. Són tallers dinàmics, i no tan sols formatius, en què els estudiants aprenen el català mitjançant jocs i activitats lúdiques.

En total es faran 22 tallers, que començaran la setmana del 8 de gener i acabaran el 28 de maig del 2018. Aquests tallers duren 40 hores i se n'han previst 18 a Mallorca, 3 a Menorca i 1 a Eivissa. Hi ha 314 alumnes inscrits.

stats