Balears 13/12/2017

MÉS anul·la una reunió de seguiment del Pacte per tractar a l'executiva el viatge al Carib de Barceló

El viatge del vicepresident al Carib pagat per Canal 4 desferma les crítiques dins del Govern

C. Buades
2 min
El conseller Biel Barceló, aquest dimarts al Parlament.

PalmaMÉS per Mallorca ha suspès aquest dimecres la reunió de seguiment de Pacte per tractar en executiva la qüestió viatge que el vicepresident i conseller de Turisme, Biel Barceló, va fer la setmana passada a Punta Cana convidat per Canal 4 TV i patrocinat per Air Europa i que va avançar aquest dimarts 'Diario de Mallorca'. Barceló apareixia en fotografies publicades a les xarxes socials amb la mateixa camiseta que tot l'equip, en què hi havia els logos de les empreses patrocinadores de l'estada.

El vicepresident va fer el viatge al Carib mentre el Parlament debatia la polèmica Llei d'urbanisme, però allò que ha obert ferides i ha desfermat les crítiques de la formació ecosobiranista i dels seus socis de Pacte no ha estat la seva absència, sinó el fet que Barceló hagués acceptat de fer el viatge sense pagar-lo de la seva butxaca i, per tant, hagués incomplert el codi ètic del Govern, que prohibeix acceptar regals excepte en ocasions protocol·làries.

Una de les primeres crítiques públiques del comportament de Barceló la va fer Fina Santiago, membre del consell polític de la formació, que en declaracions a la Cadena Ser va explicar que el viatge del vicepresident era "indefensable" i que era un regal que no es podia acceptar "encara que et faci il·lusió" (Barceló viatjava convidat per un programa amb el qual col·labora des de fa anys). En la mateixa línia s'han expressat aquest dilluns tant el batle de Palma, Toni Noguera, com el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal. Noguera ha assegurat que Barceló té "tota la seva confiança" però que aquests regals no s'han d'acceptar.

L'executiva del partit es reunirà, en principi, aquest dimecres, però la de Santiago no és l'única veu crítica de MÉS, que no entenen que acceptés el viatge, ni del Pacte, atès que Podem i el PSIB també denuncien la vulneració del codi ètic i esperen que es faci la reunió per exigir explicacions. Així mateix, el PP ja va demanar ahir la relació dels viatges que el vicepresident havia fet durant tot el 2017 i la justificació de les despeses que se n'haguessin derivat.

stats