Balears 24/08/2017

MÉS per Menorca també reclama la policia autonòmica i apuja l'aposta

Els menorquinistes alerten que podrien no donar suport a la reforma de la Llei de coordinació de les policies locals

Jaume Vinyas
2 min
La reforma de la Llei de coordinació de policies locals es podria debatre pròximanent al Parlament.

PalmaMÉS per Menorca no donarà suport a la modificació de la Llei de coordinació de les policies locals si no s'hi inclou part de les esmenes que ha anunciat aquest dijous, entre les quals, “sobretot”, que s'hi incorpori la creació i posada en marxa de la policia autonòmica. La formació ha fet aquest requeriment a través d'un comunicat just el mateix dia en el qual la seva formació 'germana', MÉS per Mallorca, ha anunciat que volia reobrir, justament, el debat sobre la creació d'un cos de policia propi.

"Per nosaltres és inacceptable que es modifiqui la Llei de coordinació de les policies locals i no es consideri la posada en marxa, amb ritmes i continguts variables, la policia autonòmica com a instrument per fer efectiva la proximitat i incorporar nous àmbits de treball imprescindibles en el nou context internacional i local", ha afirmat el coordinador general, Nel Martí, en un comunicat.

Amb tot, els menorquinistes no han estalviat crítiques als ecosobiranistes mallorquins ni al PSIB per haver aprovat una reforma de la Llei de coordinació de les policies locals que qualifiquen de “deficient i insuficient”. Entre les crítiques, consideren que el text, aprovat en el Consell de Govern de dia 28 de juliol i que el Govern vol que es tramiti al Parlament amb urgència, deixa la porta oberta a la politització de la prefectura, un efecte que la formació considera “inacceptable”.

Així mateix, MÉS per Menorca considera necessari “reforçar el paper de l'Escola Pública de Formació Policial com una escola de formació homologada vinculada al sistema públic d'ensenyament”. També proposaran, han afirmat, crear l'Observatori de Seguretat i el Comitè d'Ètica i Transparència, i que la futura llei inclogui mesures i protocols per afrontar els delictes d'odi per raons d'orientació sexual o identitat de gènere, a banda dels relacionats amb la cultura o la religió.

Un altre aspecte que la formació troba clau per a l'estabilitat de les plantilles és establir un sistema de convalidacions de les proves físiques, proves comunes i curs bàsic de formació posterior al concurs oposició per als policies interins que ja varen superar aquestes fases en l'anterior sistema d'accés a la categoria de policia local.

La formació intentarà posar remei a aquestes mancances amb diverses esmenes. Els menorquinistes insisteixen que no faran costat a la iniciativa si no s'hi incorpora gran part de les seves peticions, sobretot la referent a la policia autonòmica.

stats