Balears 24/10/2017

MÉS per Menorca deixa en mans de la militància la futura relació amb el PSOE a les institucions

Els sobiranistes consideren que per coherència ideològica s'haurien de revisar certs aspectes amb els socialistes si el senador Francesc Antich facilita amb el seu vot favorable l'aplicació de l'article 155

Iván Martín
2 min
L'assemblea de Més per Menorca tindrà un pes cabdal en la presa de decisions.

MaóEls militants de MÉS per Menorca decidiran quina relació mantenen com a partit amb el PSOE amb vista al futur si el senador autonòmic socialista Francesc Antich vota divendres a favor de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. Aquest és el missatge que la formació sobiranista vol deixar clar i no es descarta cap escenari. El coordinador general de MÉS per Menorca, Nel Martí, explica que "a partir d'aquesta setmana volem reflexionar amb serenitat per no sentir-nos incòmodes més endavant. El debat intern no s'ha de traduir a trencar o no pactes de govern, però és evident que haurem d'afrontar el procés des de la tranquil·litat i la reflexió. Ens preguntarem quina ha de ser la nostra relació amb un partit que aposta pel 155. Prendrem decisions".

Martí considera que "MÉS per Menorca no té cap dubte del seu compromís amb els valors democràtics i l'aplicació del 155; tot i que està emparat per la Constitució, no creiem que sigui la via per resoldre aquest conflicte. Per aquest motiu, ens distanciarem d'aquelles formacions que li donen suport". En qualsevol cas, el coordinador general de MÉS per Menorca és conscient que "per nosaltres, un partit d'esquerra no pot estar al costat d'un article així; per aquesta raó, demanam al senador Francesc Antich que sigui coherent amb les sensibilitats i connotacions d'una formació que pretén representar la llibertat i la democràcia dels pobles".

D'altra banda, Nel Martí recorda que "sempre hem defensat que els senadors autonòmics, que són elegits pel Parlament i no pels ciutadans, haurien de tenir com a referència la posició majoritària en la Cambra alta balear, que rebutja l'aplicació del 155". Finalment, i en el rerefons de tot plegat, el dirigent econacionalista també hi veu una oportunitat en el sentit de "decidir si volem un senat amb representació territorial o una cambra de segona lectura on es jubilen els polítics de llarga trajectòria".

stats