Balears 15/05/2017

MÉS per Menorca exigeix la posada en marxa de l'Oficina Anticorrupció

El diputat Nel Martí denuncia que encara no s'ha fet cap passa per consensuar el nom del director

Ara Balears
1 min
El diputat de MÉS per Menorca, Nel Martí, en imatge d'arxiu.

PalmaLa constitució de l'Oficina Anticorrupció de les Illes Balears es troba en punt mort. Això, almanco, és el que denuncia una de les formacions que van signar els Acords pel Canvi. MÉS per Menorca ha emès, aquest dilluns, un comunicat en què denuncia que, cinc mesos després de la publicació al BOIB de la llei que creava l'organisme, “a hores d’ara no s’ha posat en marxa cap dinàmica d’apropament entorn de propostes concretes per ocupar aquesta plaça de direcció de l’Oficina”.

Els ecosobiranistes menorquins consideren que “aquest és ara mateix un objectiu fonamental i urgent” i, en aquest sentit, reclamen que el director de l'ens sigui nomenat abans de la tramitació del pressupost de l'any vinent, “de manera que els comptes generals de les Illes Balears incloguin totes les mesures necessàries per posar-lo en marxa”.

Les multes trenquen el consens al voltant de l'Oficina Anticorrupció

La formació recorda que, tal com recull la llei, l'elecció del director s'aprovarà si disposa, en primera votació, de tres cinquenes parts dels diputats o per majora simple, si no assoleix el suport suficient. En tot cas, recorden els menorquins, “correspon a tots els grups parlamentaris posar-se d’acord amb la persona que ha de posar en marxa l’Oficina Anticorrupció i, per defecte d’aquests, hauria de prendre la iniciativa la Mesa del Parlament”. “El que queda clar –conclouen– és que la posada en marxa de l’Oficina no pot esperar més”.

stats