Balears 31/08/2017

MÉS per Menorca adverteix que l'acord per l'ecotaxa no està tancat

Els menorquinistes lamenten que el Govern hagi anunciat l'increment de tarifes abans de rebre el seu vistiplau

Jaume Vinyas
1 min
El coordinador general de MÉS per Menorca, Nel Martí, en imatge d'arxiu, al Parlament.

PalmaL'acord per doblar l'impost de turisme sostenible, anunciat aquest dijous pel Govern, no està tancat, encara. El coordinador general de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha expressat “sorpresa” a l'ARA Balears “perquè es doni per fet” l'increment de les tarifes, tal com les han explicades aquest dematí el vicepresident, Biel Barceló, i la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera.

Els menorquinistes estan d'acord amb l'increment anunciat per a la temporada alta, però volen estudiar l'impacte que tindrà, a l'illa, l'augment previst per a la temporada baixa. Martí ha lamentat que no s'hagi tingut en compte l'opinió dels consells insulars. “Potser a Eivissa això funciona, però a Menorca no ho tenim clar”, ha assegurat.

La formació ecosobiranista també era partidària d'obrir un debat “global” sobre totes les possibilitats d'incrementar els ingressos abans de tancar el sostre de despesa. En aquest debat, hi volien introduir la possibilitat d'aplicar altres taxes al turisme nàutic, les 'roulottes' i els cotxes de lloguer. “Pensam que ara és el moment”, ha subratllat.

Martí ha afirmat que la reunió per tancar l'acord, convocada a les 9 del dematí, ha estat “tensa i desagradable”, i s'ha mostrat molest perquè “m'han fet tenir la sensació que havíem anat a acceptar una cosa que altres ja havien pactat”. En aquest sentit, considera que el que s'ha anunciat aquest dijous dematí és un pacte entre el PSIB, MÉS per Mallorca i Podem. “No esperàvem que el Govern sortís avui beneint la proposta”, ha conclòs.

stats