Balears 21/10/2017

MÉS per Mallorca creu que l'aplicació del 155 és "un cop d'estat" que "mereix ser contestat per qualsevol democràta"

Els ecosobiranistes acusen el govern espanyol d'anar cap a una "deriva autoritària gravíssima i sense precedents"

Ara Balears
1 min
David Abril, portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament

PalmaLa decisió que ha pres el Consell de Ministres aquest dissabte ha estat qualificada de "cop d'estat equiparable al del 23-F" per MÉS per Mallorca. La formació ecosobiranista considera que, "amb la complicitat activa de Ciutadans i del PSOE", el PP és "incapaç de resoldre el problema polític i social que suposa la crisi de les relacions entre Catalunya i Espanya si no es es de l'autoritarisme".

Tal i com han expressat en un comunicat, consideren que l'acord suspén la democràcia a Catalunya i que el govern espanyol no utilitza la Constitució com a "marc jurídic des del qual iniciar el diàleg obert" sinó que "la instrumentalitza de manera il·legítima i la converteix en un arma per agredir de manera violenta l'autonomia i les institucions democràtiques catalanes".

Des de MÉS per Mallorca també esperen que la decisió presa aquest dissabte no arribi a ser refrendada al Senat. "La decisió del govern presidit per Mariano Rajoy mereix ser contestada per qualsevol persona que es consideri demòcrata", han dit. Han afirmat a més que l'estratègia adoptada per l'Estat "és molt greu" i que "Rajoy i el PP no poden substituir els representants polítics elegits pel poble de Catalunya, ni intervenir el Parlament ni els mitjans de comunicació públics".

stats