Balears 10/11/2014

MÉS denuncia que Cort vulnera la protecció del Jonquet com a BIC

Els ecosobiranistes han presentat al·legacions al Pla Especial de Protecció aprovat pel PP

Ll. P.
1 min

PalmaEl grup municipal de MÉS per Palma ha registrat al·legacions al Pla Especial de Protecció (PEP) del Jonquet, ja que aquest dilluns finalitza el termini d'exposició pública. El portaveu Antoni Verger ha insistit que l'equip de govern de Cort "està posant el Jonquet en mans dels especuladors", malgrat que aquest barri té des de la legislatura passada una declaració de BIC que el protegeix patrimonialment.

"Si el PEP del Jonquet continua endavant, estam desfigurant un dels barris més emblemàtics de Ciutat, amb un valor patrimonial reconegut. El PP està regalant el Jonquet als especuladors que destruiran el barri, perquè el pla vulnera clarament la protecció de BIC. El projecte de Cort és incompatible amb el BIC, i el PP ho sap", ha afirmat Verger. El passat dia 5 es compliren cinc anys de la declaració del barri com a Bé d'Interès Cultural.

En les al·legacions, MÉS per Palma s'oposa a foradar el talús, a les dimensions de l'aparcament soterrani i "a les agressions a la morfologia i a la tipologia de la trama urbana, especialment als solars de Mar i Terra i Rentadors, on es desfigura el traçat urbà i es vulnera la limitació d'alçades".

stats