Balears 13/12/2017

Més de 1.700 alumnes es beneficiaran del Programa d’Acompanyament Educatiu

Els docents voluntaris dels centres podran fer un reforç i conèixer millor la situació del seu alumnat

Ara Balears
1 min
SUPORT. És necessari treballar sobre la motivació, l’organització i planificació. / TJERK VAN DER MEULEN

PalmaUn total de 1.760 alumnes es beneficiaran del Programa d'Acompanyament Educatiu impulsat pel Govern. Aquesta iniciativa s’adreça especialment a la millora de les competències de l’alumnat, reforçant-ne les capacitats i l'autonomia. L'alumnat ha de ser capaç de regular el seu propi aprenentatge i augmentar les seves expectatives d’èxit. Les expectatives estan associades a la permanència en el sistema educatiu i la reducció de l’abandonament escolar.

El programa està destinat a millorar les perspectives escolars dels alumnes amb dificultats a ESO i en els darrers cursos de Primària. Hi haurà un suport organitzat en horari no lectiu per a l'adquisició de competències clau, destreses i habilitats bàsiques que facilitin la incorporació plena al ritme de treball escolar ordinari i a les exigències curriculars.

El reforç el farà personal funcionari docent voluntari i del mateix centre. Així el professorat tindrà un coneixement més bo de la situació del seu alumnat. L'equip docent estarà coordinat per un professor tutor. Es podran sol·licitar un màxim de dos grups per a Primària i quatre per a Secundària. Es dedicaran un màxim de quatre hores a cada grup entre el 29 de gener i el 8 de juny del 2018.

Els centres demanaran el compromís de les famílies per assegurar l'assistència dels alumnes, fer-los més visible l'interès per la seva evolució escolar i millorar la relació amb el centre.

stats