Balears 07/07/2015

MÉS aposta per una plataforma conjunta "de l'esquerra alternativa" a Balears per a les generals

Els ecosobiranistes veuen "ofensiva" l'oferta dels de Jarabo de "reservar" alguns llocs en la seva candidatura i proposen presentar-se en una plataforma comuna, autònoma i circumscrita a Balears

Ara Balears / Efe
1 min
Santiago i Barceló en una executiva de MÉS. / ISAAC BUJ

PalmaMÉS ha qualificat d'"ofensiva" l'"oferta" de Podem de Balears de "reservar" alguns llocs de la seva candidatura a les properes eleccions generals per a membres de la formació liderada per Biel Barceló.

En un comunicat s'informa que l'executiva de MÉS per Mallorca s'ha reunit per analitzar el procés dels propers comicis. El seu principal plantejament és que tots els partits d'esquerra de les Illes es presentin conjuntament en una plataforma electoral comuna, ha assenyalat el membre de l'executiva David Abril, que ha recordat que els vots assolits per l'esquerra en les eleccions autonòmiques van superar els 125.000, per davant fins i tot del PP.

"En aquests moments, MÉS és un actor fonamental del canvi en tots els àmbits: a Mallorca, a Balears, i també ho volem ser a escala estatal", ha reivindicat Abril. L'objectiu és que la formació ecosobiranista tingui "veu pròpia" per defensar els interessos generals dels ciutadans de Balears, en matèries com treball, educació, salut, benestar social o finançament.

MÉS convida totes les forces de l'esquerra "alternativa" de Balears a presentar-se junts als comicis per posar fi al bipartidisme del PP i del PSOE. "Aquest procés de confluència política ha de ser autònom i circumscrit a l'àmbit de les Illes Balears, i no basat en experiments que resulten fins i tot ofensius", ha remarcat Abril sobre la proposta de Podem.

stats