Balears 08/11/2016

MÉS adverteix que si Huertas dimiteix caldrà “revisar” els Acords pel Canvi

Els ecosobiranistes lamenten que Podem no hagi resolt les sospites sobre la presidenta del Parlament de manera més discreta

Jaume Vinyas
2 min
El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, en imatge d'arxiu.

PalmaLa possible dimissió de la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, suspesa temporalment de militància per un possible conflicte d'interessos, pot tornar a obrir una escletxa al Pacte. El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, ha advertit aquest dimarts que "si arribàs aquest escenari, aquí sí que hem de revisar els Acords pel Canvi fins on faci falta".

"No és qualsevol cosa que es canviï la presidència del Parlament", ha afegit amb relació a si l'hipotètic substitut de Huertas ha de ser un membre de Podem. L'ecosobiranista ha lamentat, a més, que la formació dels cercles hauria pogut "resoldre aquí i d'una altra manera, sense desestabilitzar el Pacte" l'expedient sancionador contra Huertas, la diputada Montse Seijas i el secretari d'Acció Institucional, Daniel Bachiller. Amb referència a les possibles conseqüències de la polèmica en la salut del Pacte, Abril ha comentat que "si es tracta de blindar els Acords pel Canvi, pel que fa al renou i a l'espectacle, estan més que blindats".

El portaveu parlamentari del PSIB, Andreu Alcover, s'ha mostrat més diplomàtic i s'ha negat "per elegància" a fer "futuribles sobre la presidència del Parlament". "Seria irresponsable opinar sobre aquesta qüestió", ha afegit quan se li ha insistit sobre el tema.

L’oposició reclama celeritat

Tots els partits de l’oposició han lamentat la crisi institucional i han demanat que la situació de Huertas s’aclareixi ràpidament. El portaveu d’El Pi, Jaume Font, ha definit com a “purga” l’obertura de l’expedient sancionador i ha posat en dubte que l’origen del conflicte tingui a veure amb la situació contractual de Bachiller. “Aquí hi ha alguna cosa més i han volgut distreure amb el tema del senyor Bachiller”.

El portaveu parlamentari de Ciutadans, Xavier Pericay, ha reclamat que “no podem passar un altre ple com aquest”, mentre que la portaveu del PP, Marga Prohens, ha acusat la presidenta, Francina Armengol, de ser la responsable de la situació perquè “ella va triar els seus companys de viatge”.

stats