SANT RESCAT
Balears 04/06/2016

El mercat rescata la vida del barri de Canamunt

La plaça Quadrado acull una jornada d’intercanvi de productes de segona mà

Ara Balears
2 min
El mercat de Sant Rescat va aglutinar més de 60 paradetes, on es podien intercanviar objectes i comprar-ne de segona mà.

PalmaLa plaça Quadrado, al barri de Canamunt de Palma, va acollir ahir la sisena edició del Mercat de Sant Rescat de 10 h a 19 h. S’hi podien trobar objectes de segona mà, disseny, art, artesania, vintage i música. D’aquesta manera, l’Associació de Veïns de Canamunt presenta aquest esdeveniment, que pretén recuperar o, si més no, fer més present la vida del barri.

De fet, el mercat va incloure quatre àrees diferenciades. La primera és la que es va dedicar a l’intercanvi. D’aquesta manera, els veïns del barri de Palma volen fomentar la reutilització, el reciclatge i l’intercanvi d’objectes sense doblers. Els ciutadans van poder aportar tot allò que ja no necessiten per canviar-ho per altres coses ques els puguin ser útils.

També hi va haver una secció dedicada a la segona mà. La filosofia és la mateixa: no tudar els objectes. Ara bé, en comptes d’intercanvi, els veïns podien posar-hi preu. Un altre racó de la plaça es va tenyir de disseny, artesania i art. En aquest sentit, els veïns volen impulsar la creativitat de la gent i donar un valor afegit a l’artesania. Així, s’hi podia trobar material elaborat per creadors locals. El menjar també va ser present a Sant Rescat.

En total, al mercat hi havia més de 60 paradetes per reforçar els vincles entre els veïns i potenciar els petits emprenedors locals. La jornada va gaudir, així mateix, de fil musical. Rosemary DJ i els Elemmentals, amb el seu jazz, van amenitzar la jornada d’aquest dissabte.

Mercat i ambient

Cotxets d’infants, gent seguint el ritme musical mentre es mira els productes, capells que treuen el cap, polseres i la primavera despuntant. En un racó, el vermut a mitjan matí. A l’altre, un disseny que atreu l’atenció. S’ho miren i s’ho compren. D’altres s’ho emproven, i no n’estan del tot convençuts. Això sí, la bona tònica entre els veïns de Canamunt alça el crit per mantenir la vida del barri. Un barri que s’ofega pel turisme, que els darrers anys ha vist com ha anat canviant la seva realitat. Sant Rescat significa enfortir la dinàmica de barri tradicional. Fa prop d’un centenar d’anys que la plaça ja acollia un mercat. Ara, en plena transformació social, en fa sis que es mou per reivindicar la dignitat que defensa.

stats