Els hotelers menorquins demanaran explicacions al Govern a Fitur 2018

Les previsions de Menorca com a destí amb vista al 2018 són similars a les de la temporada passada, però haurà de competir amb països com Turquia 

Un ampli grup de representants de l'Associació Hotelera de Menorca viatja a Madrid per participar en la pròxima edició de la Fira Internacional del Turisme que arrencarà aquest dimecres a la capital de l'Estat. L'expedició menorquina és conscient que el repte és confirmar els bons indicadors amb vista a la temporada turística d'enguany. En aquest sentit, la gerent d'Ashome, Azucena Giménez explica que "tenim constància que el comportament dels nostres visitants serà igual que la temporada de l'any passat. Els nombres són bons però sabem pels turoperadors que hi ha destins que tornen a activar-se". 

Després d'uns anys que han afavorit l'increment del nombre de turistes a Balears, pel context sociopolític viscut en determinades zones, Giménez avança que "aquest estiu tindrem aquest estiu la competència de tot un clàssic per a Menorca, Turquia. Segons les informacions que disposem els reduïts preus de destins que ens poden fer ombra serà la tònica predominant d'aquesta edició de Fitur. Tenim molt de potencial però no estam sols en el sector turístic". 

D'altra banda, la gerent de l'Associació Hotelera de Menorca també posa damunt la taula l'augment de l'Impost del Turisme Sostenible, ja que "si a l'agressivitat dels preus dels nostres competidors hi afegim aquesta taxa a Balears, partim amb un desavantatge rellevant respecte d'altres països. No ens ho podem permetre". Aprofitant una jornada d'Exceltur en què participarà la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, els hotelers de Menorca demanaran explicacions i exigiran més informació pel que fa al lloguer turístic vacacional. 

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF