Balears 26/12/2017

Els ajuntaments de Menorca sol·licitaran al gener els ajuts del Pla insular de cooperació

La principal novetat és que els consistoris han de garantir el començament de les obres de millora abans del mes d'octubre per via electrònica

Iván Martín
1 min
L'equip de govern del Consell aposta un any més pel Pla Insular de Cooperació.

MaóEl Consell Insular de Menorca invertirà, mitjançant el Pla insular de cooperació del 2018, 1,5 milions d'euros. Aquesta quantitat, sumada als anteriors exercicis, suposa 4,5 milions d'euros per als diferents ajuntaments de l'illa. L'objectiu d'aquesta dotació és la redacció de projectes, l'execució d'obres i l'adquisició d'equipaments municipals.

El Pla insular de cooperació s'aprovà en el passat ple de desembre i a mitjan mes es va presentar formalment als responsables de tots els municipis, en una reunió que es va fer al Migjorn. El PIC és una eina que permet traslladar recursos econòmics des del Consell a tots els ajuntaments, que aprofiten aquesta font d'ingressos per fer millores en els serveis, les instal·lacions i els equipaments municipals. En tres anys de legislatura ja s'ha invertit més que durant l'anterior mandat del Partit Popular.

Una de les novetats per al 2018 que destaca és el fet que l'informe de Secretaria sobre les corresponents autoritzacions i concessions administratives ha de garantir que les obres es puguin començar abans del mes d'octubre i presentar-se per via electrònica. La consellera de Cooperació Local, Maite Salord, assegura que "aquesta és una convocatòria molt important, ja que impulsa l'ajuda als ajuntaments perquè puguin dur a terme projectes, i el fet que siguin petites iniciatives serveix per donar feina i animar l'activitat de les petites i mitjanes empreses de l'illa".

stats