Balears 16/11/2017

Menorca rebrà durant el 2018 més de 42 milions d'euros en inversions procedents dels pressupostos de la CAIB

Les actuacions milloraran tot tipus d'infraestructures i també s'aposta clarament per projectes de construcció d'habitatge social

Iván Martín
2 min
La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha explicat el comptes de la comunitat a Menorca.

MaóL'equip de govern del Consell Insular de Menorca xifra en més de 100 milions d'euros la quantitat que rebrà la màxima institució a l'illa procedent dels pressupostos del Govern per al 2018. La partida per a inversions s'eleva a 42 milions d'euros, que serviran per dur a terme projectes d'envergadura com la connexió de la dessaladora de Ciutadella, la declaració de la reserva marina de l'Illa de l'Aire o la compra de dues embarcacions per la vigilància de la posidònia.

D'altra banda, a l'àmbit educatiu inclou l'ampliació de l'IES Joan Ramis, la reforma del CEIP de Ciutadella i l'habilitació d'una part del Quarter de Santiago, a Maó, per a instal·lar un nou CEPA. Les residències de Bintalfa, la del mateix Quarter i la de Ferreries seran objecte de millora. Però un dels apartats destacat per les autoritats és l'habitatge social que viurà la construcció de tres promocions noves, dues a Maó i una tercera a Sant Lluís. En total, s'assoliran 62 nous habitatges que tindran un cost de 27 milions d'euros.

A més a més, el Govern Balear destinarà 9 milions d'euros per potenciar les infraestructures en els ports de Ciutadella i Cala Galdana. De tota manera, la inversió més esperada és la construcció de l'edifici annexa a l'hospital Mateu Orfila, que donarà servei de radioteràpia i a finals d'any hauria d'entrar en funcionament.

El Consell disposarà de 47 milions d'euros per al funcionament ordinari, transferències corrents i de capital, el que significa un 8,8% per damunt dels pressupostos passats. La consellera balear d'Hisenda, Catalina Cladera ha assegurat que la d'aquest any és "la partida més gran pressupostària de la història per despesa incondicionada que rebrà Menorca de les arques de l'executiu, tot gràcies a l'aplicació de la Llei de Consells Insulars". En canvi, la presidenta del Consell, Susana Mora considera que "els pressupostos consoliden la política social a la vegada que aposten per la promoció i diversificació econòmica en moments de creixement. Representen un esforç i s'augmenta en inversió pública".

stats