MENORCA
Balears 25/10/2013

Menorca suspèn la Llei Wert i el model trilingüe de Bauzá

Deixant de banda els nombres, allò cert és que a mitjan matí d'ahir l'activitat als centres educatius era gairebé nul·la

Maria Josep Ferri
1 min
L'IES Joan Ramis de Maó, buit, ahir.

Maó.Aules i passadissos pràcticament buits. Aquesta imatge, que es repetí ahir als instituts i escoles de Menorca, mostra clarament que el seguiment de la vaga fou inequívocament majoritari. Una constatació avalada per les xifres dels sindicats, que situaren el suport a l'aturada en un 78%, però que topa de ple, un cop més, amb les dades de la Conselleria d'Educació.

Deixant de banda els nombres, allò cert és que a mitjan matí d'ahir l'activitat als centres educatius era gairebé nul·la. En alguns, de fet, s'arribaren a comptar més professors, molts en serveis mínims, que estudiants. A l'IES Cap de Llevant i Joan Ramis i Ramis de Maó, per exemple, tan sols acudiren a classe 50 i 75 alumnes dels prop de mil de què disposen cadascun.

Aquest suport contundent també es deixà veure a la resta d'instituts i a moltes escoles d'Infantil i Primària i que, segons els membres de l'Assemblea de Docents de Menorca, dóna bona mostra de l'oposició de les famílies contra la política educativa dels governs balear i central. L'alt seguiment de la vaga no tingué, tanmateix, una resposta a l'alçada en la concentració convocada al capvespre a Maó, on es reuniren poc més de 400 persones per dir "No a les retallades, no al TIL, no a la LOMQE", per fer constar que "la comunitat educativa està més unida que mai" i per exigir "respecte per l'educació".

stats