Infraestructures
Balears 14/10/2016

Melià gestionarà l'hotel i el palau de congressos per 2,1 milions d'euros l'any

El recinte estarà en marxa abans del mes de març

Carmen Buades
2 min
El palau de congressos de Palma. / ISAAC BUJ

PalmaMelià Hotels International SA guanya l'adjudicació de l'hotel i el palau de congressos de Palma, pels quals pagarà cada any 2.151.001 euros, a més del 5,59% del volum de vendes. Així ho ha explicat aquest divendres el batle de Palma, José Hila, en una roda de premsa en la qual l'acompanyaven la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, i el vicepresident del Govern, Biel Barceló.

L'adjudicació no serà efectiva fins que la junta de govern de l'Ajuntament no ratifiqui l'acord del consell d'administració del palau, però després que aquest divendres la mesa de contractació obrís el sobre C (que contenia l'oferta econòmica), es dóna per guanyador Melià, ja que l'oferta econòmica representava el 80% de la puntuació total.

L'empresa haurà de posar en marxa l'obra abans del mes de març, una data que des de Melià expliquen que, si es pot, s'avançarà. Des de la companyia també han anunciat que, segons les seves previsions, el primer any arribaran 38.000 congressistes a Palma, una xifra que esperen augmentar fins als 77.000 a partir del cinquè any de contracte.

.

Durant la roda de premsa, Hila ha explicat que el cost d'obra per a la construcció del palau ha estat finalment de 107,5 milions d'euros, amb un desviament de 900.000 euros respecte del preu inicial. A aquesta quantitat, s'hi haurà d'afegir, entre altres partides, la indemnització a Acciona per la paralització de les obres.

L'oferta guanyadora, que ha batejat l'obra amb el nom de Melià Palma Bay, supera de 400.000 euros la que va ser adjudicada a Barceló Eventos Empresariales SL en el concurs anterior i de 151.000 euros l'oferta actual d'aquesta segona empresa, que estava disposada a donar, a més, el 5,51% del volum de vendes.

Així mateix, s'ha anunciat que Ascender guanya el concurs de les 2.454 butaques del palau de congressos amb una proposta de 765.336 euros. Les cadires estaran col·locades a l'amfiteatre abans de vuit setmanes, després d'un procés que també ha estat carregat d'entrebancs i recursos per part de les empreses que s'hi presentaven.

stats