EIVISSA
Balears 20/03/2014

Matutes pretén convertir el far de la Conillera en un hotel

David Ventura
2 min

Eivissa.Empresas Matutes ha aprofitat la proposta del Ministeri de Foment de recuperar els fars de l’Estat per donar-los un ús turístic i ha presentat un avantprojecte per convertir en un hotel el far de la Conillera. Així ho denuncià ahir Esquerra Unida d’Eivissa i Formentera (EU), que ha manifestat tenir coneixement del projecte de l’exministre, “que circula pels despatxos del Govern balear i de l’Autoritat Portuària i que s’examina amb molta discreció”.

Segons la formació d’esquerres, el projecte “vol habilitar el far de la Conillera per convertir-lo en un establiment privat d’oci de gran luxe, amb piscina i chill out ”. El Ministeri de Foment ha anunciat una iniciativa que consisteix a reconvertir una quinzena de fars de tot l’Estat amb l’objectiu de dotar-los d’un ús hoteler i turístic. De fet, sobre la taula de Puertos del Estado ja existeix una proposta en ferm sobre el far de la Mola, de Formentera, i els de Botafoc i Portinatx, a Eivissa.

En el cas del far de la Conillera, aquest es troba a un espai natural amb el nivell més alt de protecció i forma part la Reserva Natural del Vedrà, el Vedranell i els Illots de Ponent, i de la Xarxa Natura 2000. El coordinador d’EU a les Pitiüses, Artur Parrón, explicà ahir que, tot i que el projecte és inviable legalment, cal estar vigilants: “Ja tenim precedents d’urbanisme a la carta i de lleis que es canvien per protegir uns pocs poderosos”.

Per la seva banda, a través d’un comunicat de premsa, Empresas Matutes defensa el seu interès a gestionar els fars. El grup empresarial afirma que no ha pres cap decisió definitiva sobre el tema, però sí que considera legítim el seu interès. “Des de fa molts anys, els països nòrdics han posat en valor els antics fars, així redueixen despeses de l’estat i el recuperen com a atractiu turístic”, afirmen.

El grup, d’altra banda, no ha volgut entrar a considerar la protecció ambiental de la Conillera ni la seva integració dins una Reserva Natural del Govern balear.

stats