Balears 08/04/2015

Mateu Morro presenta el seu llibre sobre la Guerra de Successió a les Balears

La presentació serà demà dijous a les 19 h a Can Alcover

Ara Balears
1 min

PalmaDemà dijous 9 d'abril a les 19 h, a Can Alcover-Espai de Cultura, tindrà lloc la presentació del llibre 'Fora botiflers, fora galls! La Guerra de Successió a les illes Balears', de Mateu Morro Marcé.

El llibre ha estat editat per Lleonard Muntaner. Hi intervendran Damià Pons, catedràtic de la UIB i prologuista del llibre; Jaume Mateu, escriptor i president de l'OCB; Biel Barceló, candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern de les illes Balears; i l'autor del llibre. Moderarà l'acte Lleonard Muntaner.

Mateu Morro sintetitza, en un llibre breu i dens, tot el que va ser la Guerra de Successió a les Balears. Prèvia assimilació de la bibliografia existent, construeix un relat -organitzat cronològicament- que inclou els fets i els personatges més rellevants, les operacions militars i les maniobres polítiques, el posicionament dels diferents grups socials i el paper de les potències europees de l'època.

I, evidentment, també subratlla quina va ser l'actitud davant el conflicte de la majoria dels illencs. En un darrer capítol, esmenta les conseqüències que es derivaren del desenllaç de la guerra: l'abolició de les institucions i les lleis pròpies -per tant, l'extinció del Regne de Mallorca-, l'aristocratització i la militarització del país, l'augment de la pressió fiscal, la provincianització política o la castellanització progressiva en tots els àmbits.

stats