Balears 08/06/2017

Martí March: "La concertació no és un dret"

El conseller d'Educació s'ha mostrat contundent després que el Suprem no hagi admès a tràmit el recurs del Govern per no concertar les escoles que segreguen per sexe

Martí Gelabert
1 min
Acte a l'escola Llaüt, una de les afectades i que segrega alumnes per sexe

PalmaEl conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha assegurat aquest dijous que "la concertació no és un dret", sinó "un element per fer possible el dret a l'educació". Ho ha afirmat en resposta a les preguntes dels mitjans de comunicació després que el Tribunal Suprem (TS) hagi rebutjat admetre el recurs que interposà el Govern per no haver de concertar les escoles que segreguen per sexe.

"Hem d'estudiar què farem. No ho tenim decidit", ha subratllat March. Així que, de moment, no se sap si la Conselleria tornarà a denegar el concert a les escoles del Parc Bit. El conseller ha apuntat que el Govern ha duit a terme aquesta decisió perquè "no hi ha necessitats d'escolarització" a la zona, i no pel fet que segreguin per sexe. Ha dit que s'acata la decisió del Suprem, però que no es comparteix.

En aquest sentit, March ha volgut deixar clar que la Conselleria té "dret a apel·lar", ja que el recurs "és un instrument jurídic de l'estat de dret" i per això ha criticat la posició del TS. A més, també ha assegurat que el Govern no posa "pals a les rodes" a aquestes escoles, sinó que "s'exerceix el dret com a administració" de prendre aquesta decisió per les necessitats educatives que hi ha a la zona.

March també ha apuntat que els concerts educatius de les escoles del Parc Bit "tenen una història irregular".

stats