Publicitat
Publicitat

URBANISME

La façana marítima i Gesa divideixen més l’oposició i Cort

La Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma va votar ahir, desfavorablement, diverses proposicions de l’oposició per posar fre a les actuacions a la façana marítima de Palma i a l’edifici de Gesa. Tant C’s com el PP duran al ple aquestes proposicons arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) que declara disconforme l’ordenament jurídic i nul·la de ple dret la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana referent a aquest sector.

Per part seva, Ciutadans reclamava no realitzar cap inversió a l’edifici de GESA fins que estigui clarament determinada la seva titularitat i, a més, estigui inscrita en el Registre. La divisió entre l’oposició i l’Ajuntament és clara, ja que s’hi va dictaminar defavorablement per quatre vots en contra (del PSIB-PSOE, MÉS per Palma i Podem Palma) i quatre a favor (PP i Ciutadans). El vot de qualitat de presidència desencallà l’empat.

El PP vol protagonisme

Pel que fa a la proposició del PP, es va voler instar l’equip de govern a fer partícips de les negociacions i a consensuar amb tots els partits de l’oposició les decisions relatives a la façana marítima. Aquest punt -la proposta es va votar per separat- va acabar amb el mateix resultat anterior: quatre vots en contra dels socis de govern municipal i quatre a favor del PP i Ciutadans.

En un segon punt, els populars demanen que el batle de Palma, José Hila, no assumeixi l’àrea d’Urbanisme quan es faci la transició de càrrecs amb Antoni Noguera, “tenint en compte les conseqüències de la seva gestió com a tinent de batle durant la legislatura 2007-2011. S’hi va dictar de manera desfavorable, també, per 5 vots en contra del PSIB-PSOE, MÉS per Palma, Podem Palma i Ciutadans i els tres vots a favor dels popular.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF