Publicitat
Publicitat

ESCALA DEL PORTAAVIONS ‘HARRY S. TRUMAN’

Els marines “alegren” el dia comercial a Palma i la costa de Calvià

Esquerra Unida no vol vaixells impulsats per energia nuclear

Encara que per molts comerciants, taxistes i restauradors els 6.000 marines americans són una alegria i un estímul per als seus negocis, no debades es calcula que gasten 120 euros de mitjana, no tothom s’alegra de la seva presència.

Ahir, membres d’Esquerra Unida es concentraren a les escales de la Seu de Palma per tal de protestar per la presència no dels mariners americans, sinó del vaixell que els ha duit fins a la badia de Palma. “Des d’EU no podem donar la benvinguda a aquest vaixell de guerra, un element decisiu de la política imperialista d’aquest país, que es considera el gendarme mundial amb capacitat per intervenir a qualsevol part, agredint països sobirans”, digueren ahir els líders de la formació mentre es fotografiaven amb una pancarta amb l’imponent vaixell a l’esquena.

Entre els assistents a la concentració hi havia el coordinador general, Manuel Carmona, i l’exdirigent Eberhard Grosske. Pels membres d’Esquerra Unida, és necessari “recuperar la vella reivindicació que Palma i els altres ports de les Illes siguin declarats no nuclears i que s’impedeixi l’arribada de vaixells d’aquestes característiques. Volem que la Mediterrània sigui una mar de pau, lliure de la presència agressiva de les grans maquinàries de guerra imperialistes”, digueren.

Compres i consum

Mentrestant, els marines passejaren per Ciutat i molts d’ells es desplaçaren a Magaluf, un dels llocs “d’esbarjo” preferits per la sisena flota americana. Aquesta setmana Pimeco i Acotur han manifestat la seva satisfacció pel desembarcament dels 6.000 marines i han reclamat que la sisena flota torni “més sovint, com abans millor”. Ahir es formaren coes a determinats caixers automàtics de Palma.