Balears 12/06/2015

Maria Antònia Mulet (PSOE) es convertirá demà en la primera batlessa d’Algaida

Tendrà també el suport dels tres regidors de MÉS després que les dues formacions hagin arribat a un acord sobre el programa

G. Mayol
2 min
Maria Antònia Mulet, la propera batlessa d’Algaida.

AlgaidaDemà, per primera vegada en la historia, Algaida tindrà una dona al capdavant de la batlia després que PSOE i MÉS hagin arribat a un acord de programa i d’investidura perquè la candidata socialista Maria Antònia Mulet tengui majoria absoluta en la sessió de constitució del consistori algaidí.

El resultat de les passades eleccions municipals va ser de sis regidors per al PSOE, quatre per al PP i tres per a MÉS, encara que la distància entre els conservadors i els nacionalistes és de només 11 vots. Els socialistes varen perdre la majoria absoluta que tenien la legislatura passada i el PP va davallar encara un nombre més important de sufragis. MÉS per Algaida, Pina i Randa, en canvi, va ser la força que aconseguí un creixement més important.

Les negociacions s’han allargat durant les setmanes posteriors als comicis i fins ahir mateix, en la darrera reunió, no va quedar clar que MÉS donaria suport a Maria Antònia Mulet perquè aquesta es converteixi en batlessa. L’acord d’investidura també inclou alguns punts del programa econacionalista que el govern municipal haurà de portar a terme a canvi del seu vot favorable.

El portaveu de MÉS, Tomeu Ballester, ha declarat que “hem arribat a acords en molts de punts: augment de la dotació per a benestar social; millora de la participació i la transparència; compromisos en educació, joventut, etc. És un acord bastant ampli”.

Ballester no descarta tampoc que els econacionalistes entrin al govern municipal amb el PSOE. De fet, hi ha una proposta sobre la taula que ha de ratificar o rebutjar l’assembla algaidina de MÉS avui horabaixa. Per això, existeix la possibilitat que de la constitució de demà en sorgeixi un govern de coalició PSOE-MÉS. De tota manera, des dels socialistes s’assegura que fins la setmana que no es començarà a configurar l’organigrama.

Un feu socialista

D’aquesta manera, Algaida continuarà sent un feu dels socialistes que governen l’Ajuntament des de 1991. Els diferents batles del PSOE han estat Francesc Antich, Jaume Jaume, Francesc Miralles i, demà, per primera vegada en la història del municipi, s’hi afegirà una dona, Maria Antònia Mulet.

La nova batlessa va néixer a Algaida el 1965. És diplomada en Infermeria per la Universitat de les Illes Balears (1998) i ha exercit aquesta professió en l’especialitat d’Atenció Primària. Es va presentar per primera vegada a les eleccions i va ser triada regidora el 2003. Durant les legislatures passades ha estat responsable de les àrees d'Educació, Cultura, Festes i Educació de l’Ajuntament d’Algaida.

stats