Balears 08/10/2015

La 'marea blanca' arriba a les portes del Consolat

Centenars de metges i professionals sanitaris reclamen el pagament de la carrera professional

Ara Balears
2 min
Protesta sanitària davant el Consolat. / I. BUJ

PalmaCentenars de metges i professionals sanitaris s'han concentrat aquest dijous a les portes del Consolat en protesta per la suspensió del pagament de la carrera professional. Els sindicats de Salut, encapçalats pel Sindicat Mèdic (Simebal), havien anunciat una "tardor calenta" si l'Executiu no tornava enrere i abonava el complement salarial.

El Govern va suspendre el passat 25 de setembre i fins a 2017 els acords signats pel Govern de Bauzá amb els sindicats per al desenvolupament de la carrera professional amb la finalitat de destinar a qüestions que considera més prioritàries els 40 milions d'euros que anava a costar el pagament d'aquest complement als funcionaris. Segons el Govern el compromís del PP es va signar amb l'únic objectiu de garantir la "pau social" en període preelectoral, però sense el suport econòmic garantit.

Prèviament, els sindicats sanitaris UGT, CCOO, Simebal, USAE i CSI-F havien advertit al Govern d'una "marea blanca" si no pagava els 1,3 milions d'euros de la carrera professional de 2015 i en la qual treballadors de la sanitat pública balear han establert "la línia vermella", i anunciaren diferents mobilitzacions fins a finals d'any.

La presidenta Francina Armengol insistí en justificar la decisió de l’Executiu al·legant motius econòmics, de falta de pressupost, per la “desoladora” situació dels comptes públics i deixà clar que la primera prioritat són els que no poden menjar, després els que no tenen feina, després els que tenen una feina precària i després aquells que tenen un treball estable, com els funcionaris. Aquestes declaracions encalentiren encara més els ànims del col·lectiu sanitari que acusà la presidenta de fer "demagògia".

stats