Balears 10/05/2017

March rebutja que l'Estat limiti a tres anys els contractes d'interins

A les Balears afectaria més de la meitat dels docents temporals, que podrien quedar al carrer

Martí Gelabert
1 min
Les aules semblen galeres!

Palma"Estam en contra d'aquesta proposta, ens sembla una mala mesura i no entenem a què respon". Així de contundent s'ha expressat el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, amb relació a la proposta del govern que recullen els Pressupostos Generals de l'Estat de limitar a tres anys els contractes d'interins. "Si s'aplicàs, seria molt negatiu per a l'educació de les Illes Balears", ha continuat.

En aquesta direcció, March ha denunciat que aquest article "es contradiu" amb les negociacions que hi ha hagut amb el Ministeri. La situació a les Illes s'agreuja força: hi ha més d'un 35% de docents interins i no hi ha hagut oposicions des del 2011. "És evident que alguna cosa no ha funcionat", ha expressat March. Cal recordar que per a aquest 2017 s'han convocat 257 places. Per als dos propers anys hi haurà més convocatòries.

"O donam sortida a aquestes situacions o el sistema escolar no avançarà en la manera que hauria d'avançar", ha afegit, més crític, March. Considera una "mala mesura que s'hauria de contemplar des del punt de vista de la normalitat". És a dir, que es podria dur a terme si la taxa d'interins fos adient, una situació que a les Illes no es compleix ni de prop. Ara per ara, aquesta mesura afectaria la meitat dels interins docents de balears i que, per tant, podrien quedar al carrer.

stats