CRISI DE REFUGIATS
Balears 21/10/2016

Maó demana per carta a Rajoy que deixi acollir refugiats

Juanola insta al president del govern a emprar els diners procedents que la Unió Europea destina a les polítiques migratòries

Iván Martín
1 min
El rellotge de la façana de l'Ajuntament de Maó.

MaóL'alcaldessa de Maó, Conxa Juanola, va enviar a principis d'octubre una carta dirigida al president en funcions del govern espanyol, Mariano Rajoy. En aquest escrit, Juanola demana a Rajoy que prengui mesures urgents per donar resposta a la crisi dels refugiats, i doti els ajuntaments de les eines necessàries per donar una resposta immediata.

De fet, l'alcaldessa de Maó defensa el paper dels consistoris com a institució més pròxima a la ciutadania. Conxa Juanola remarca el Pla Estatal d'Atenció i Ajuda Humanitària a les Persones Refugiades, que garanteix els mitjans i recursos econòmics als ajuntaments per a la recepció, acollida i integració social. Uns diners que procedeixen de la Unió Europea per a polítiques migratòries.

En la carta, Juanola també enumera les accions que ha dut a terme el Consistori de Maó d'ençà que va esclatar el conflicte. En aquest sentit, l'alcaldessa recorda a Rajoy que per unanimitat la corporació va aprovar una moció per declarar Maó com a ciutat d'acollida, així com demanar que el tractat amb Turquia respecti els drets de les persones refugiades. A propòsit d'això, se li comunica al president en funcions del govern central que s'han celebrat diversos actes reivindicatius de sensibilització i solidaritat, organitzats per associacions com la plataforma Benvinguts Refugiats Menorca.

stats