Balears 22/08/2016

El blogaire Manuel Ruiz, nou ambaixador de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca

El creador de 'Cocinando con Catman' impulsarà el producte des de les seves receptes

Carmen Buades
1 min
Ruiz, rebent el diploma de la mà de Solivellas, amb el conseller Vidal de fons

PalmaEl blogaire gastronòmic Manuel Ruiz serà l'ambaixador de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca del curs 2016-17. A partir d'ara, Ruiz, creador del blog 'Cocinando con Catman', difondrà "els valors de l'oli de Mallorca" a través de les seves receptes. El president de la DO, Sebastià Solivellas, ha explicat aquest dilluns que la tasca de l'ambaixador serà donar a conèixer el producte, ja que, "malauradament, el coneixement de la nostra societat de l'oli de Mallorca no és tan gran com ens agradaria".

Ruiz, qui ha assegurat que la distinció és "un honor", ha estat definit per Solivellas com "un dels blogaires amb més projecció", a més de guanyador del premi a millor blog gastronòmic als premis Bitácoras 2015 per 'Cocinando con Catman'. Ruiz ha explicat que considera l'oli com un "amic" tant seu com de la cuina de l'illa, i ha reivindicat la gastronomia com un element potenciador del turisme a les Balears. A la presentació del nou ambaixador, també hi ha assistit el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, qui ha defensat la "necessitat de difondre els valors" de l'oli mallorquí.

La Denominació d'Origen Oli de Mallorca existeix des del 2002 i, els darrers anys, la seva comercialització ha crescut notablement: dels 81.932 litres del 2006 als 216.683 de l'any passat. Tot i que els punts de venda a les Illes han crescut amb més de 20.000, les dades pel que fa a la comercialització fora de l'Arxipèlag mostren un descens de la resta de mercats estatals on pot adquirir-se aquest producte (de 8.964 fa dos anys a 6.817 el 2015). Dins el paraigua d'Oli de Mallorca, hi ha 60 marques diferents i 22 establiments que s'encarreguen de la producció i l'envasament.

stats