Publicitat
Publicitat

Una manera lúdica de fer política

Una de les característiques més destacades d’aquests col·lectius de caire polític és com combinen la reivindicació amb activitats més lúdiques i d’oci

Una de les característiques més destacades d’aquests col·lectius de caire polític és com combinen la reivindicació amb activitats més lúdiques i d’oci. Les ganes de passar-s’ho bé no fan oblidar, però, les línies i els objectius polítics, sinó que cerquen atreure més gent.

De Xítxeros amb Empenta destaca l’aportació de recuperar les festes de Sant Jaume. Organitzaren una gimcana i els actes han anat a més. També s’encarreguen dels correbars que s’organitzen des de fa quatre anys. L’any passat el tema va ser la màfia i enguany girà entorn de la Revolta Forana de 1450 i del seu protagonista, el mancorí Simó Ballester lo Tort. La darrera activitat va ser un concert en què juntaren més de sis-centes persones a la plaça de Sant Jaume de Manacor.

El Col·lectiu Albaïna ha centrat la tasca en la recuperació de la glosa a Sóller en col·laboració amb els Glosadors de Mallorca i mitjançant alguns tallers. Ha fet feina en la formació d’una comissió d’activitats a l’entorn de la diada del 31 de Desembre i organitza fa alguns anys una marxa de torxes Els concerts de música en català, per exemple del cantant Biel Majoral, també es troben entre les activitats més habituals.

Des del Pla de Mallorca en Marxa s’han duit a terme diversos correbars amb gran èxit i acollida entre el públic més jove. Dissabte 26 d’abril se’n va fer un altre a Sineu. Els concerts per la llengua a Sencelles, alhora, han estat una fita destacada per aquesta organització que funciona, igualment, com una comissió de festes composta per una quinzena de persones que actua en l’àmbit comarcal i que intenta dinamitzar els joves del Pla de Mallorca.

És en les activitats lúdiques on els col·lectius han juntat més forces. En els pocs anys de vida, ja s’han coordinat diversos cops per pagar els bitllets a cantants o grups de música que aprofiten la vinguda a l’illa per actuar en diversos pobles on existeixen aquestes entitats juvenils. S’espera que sigui el bessó de futurs punts de trobada en àmbits més enllà de la festa i la diversió.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF