Balears 11/12/2017

La majoria de la població estrangera de Palma prové de la UE

Al llarg del 2016 van emigrar gairebé 9.000 persones de Palma

Martí Gelabert
2 min
Els estrangers europeus que viuen a Palma superen els extracomunitaris. / I. BUJ

PalmaUn 19,7% de la població de Palma té una nacionalitat estrangera. Són persones que han decidit venir a viure a Ciutat. En concret, hi conviuen 152 nacionalitats diferents. L'Ajuntament de Palma ha oferit aquest dilluns les dades actualitzades d'enguany. Hi ha 85.729 persones amb nacionalitat estrangera, de les quals la majoria prové de la Unió Europea.

El regidor d'Igualtat, Joventut i Drets cívics, Aligi Molina, ha destacat que era "molt important" insistir en la "multiculturalitat de la nostra ciutat". De fet, ha reivindicat que era una "font de riquesa" per a la ciutat per les oportunitats d'aprenentatge mutu i la diversitat cultural.

Les principals nacionalitats comunitàries que conviuen a Palma són la italiana (19%), l'alemanya (18%), la búlgara (15,5%), la romanesa (13%) i l'anglesa (8,5%). De les extracomunitàries, destaquen la marroquina (8,7%), la xinesa (8,3%), l'argentina (7,7%), la colombiana (7,2%), la nigeriana (6%), l'equatoriana (5,6%) i la boliviana (5,4%).

També s'ha de tenir en compte el nombre de persones nascudes a l'estranger que han obtingut la nacionalitat espanyola. En són 115.856. El nombre de persones que han nascut a l'estranger correspon a un 26,7% del total.

Emigracions

Durant el 2016 un total de 8.937 persones van partir de Palma per anar a altres comunitats autònomes (64,8%) o a altres països (35,2%). Les persones espanyoles emigren, sobretot, cap a altres regions de l'Estat (78,5%), i les de nacionalitat estrangera emigren cap a l'exterior (65,3%)

"Hi ha la necessitat d'implicar polítiques interculturals", ha expressat Molina. En aquesta direcció, ha explicat la posada en marxa un programa amb diverses activitats "per eliminar qualsevol tipus de discriminació". De fet, en motiu del dia internacional de les persones migrades –el 18 de desembre–, l'Ajuntament ha preparat una sèrie d'activitats.

Els actes, segons ha exposat Molina, giraran al voltant d'una sèrie d'eixos i temàtiques. Es parlarà dels moviments migratoris en primera persona, de la relació de gènere, de la migració i del mercat laboral. D'aquesta sèrie d'activitats, que ja han començat amb la mostra 'Migracions i fronteres' al Centre Flassaders (fins al 21 de desembre), en destaca l'obra de teatre breu 'Refugiats' (13 de desembre a les 19.30 h a Flassaders) i la cloenda del cicle de tallers 'Dones d'aquí i d'allà: canten i ballen', també al centre Flassaders el 15 de desembre a les 18.30 h.

stats