Balears 25/03/2017

Maíllo: “Hem de ser implacables amb la corrupció però també justos amb els nostres”

El coordinador general del PP defensa la unitat del partit i la comprensió amb les matisos en l’obertura del congrés autonòmic de la formació

Jaume Vinyas
3 min
El coordinador general del PP, Fernando Martínez Maíllo, posant amb els dos candidats

PalmaEl coordinador general del PP, Fernando Martínez Maíllo, ha advertit al vencedor del congrés autonòmic de la formació que "tindrà la responsabilitat de governar l'any 2019". En una visita fugaç –ha abandonat Palma després de la intervenció–, el número 3 de la formació ha apel·lat a la unitat del partit i ha insistit, repetint la frase en un parell d'ocasions, que "ningú no és imprescindible i tots som necessaris". En aquest sentit, ha demanat als dos candidats que no desaprofitin l'oportunitat de presentar-se davant la societat balear com els representants d'un partit moderat, que "defensa que cadascú defensa el millor per al seu territori" però sempre en un context d'unitat i fidelitat a les sigles.

Company salundant Bauzá, en presència de Vidal i Martínez Maíllo
Bauzá i Company han abandonat les seves disputes personals en l'inici del Congrés
Bauzá i Company, abraçant-se.

Maíllo ha atacat el Govern de Francina Armengol, "en mans dels radicals i dels nacionalistes, amb una política permanent d'apujar impostos". Finalment, ha demanat a la formació que doni un cop de mà a Mariano Rajoy "en una legislatura que no serà un camí de roses". En aquest sentit, ha assegurat que "hi ha un govern sensible amb tots vosaltres. És el que presideix Mariano Rajoy".

El final del discurs ha inclòs algunes pinzellades de política nacional com la moció de censura presentada ahir pel PSOE a Múrcia. Maíllo ha demanat "paciència" a Ciutadans, partit clau perquè prosperi la iniciativa contra el president murcià, fins que "decideixi un jutge" sobre els delictes pels quals s'investiga el popular Pedro Antonio Sánchez. "Hem de ser implacables amb la corrupció però també hem de ser justos amb els nostres. Justos, justos!", ha dit, cosa que ha provocat un gran aplaudiment. Abans de partir de Palma, Maíllo s'ha volgut fotografiar amb els dos candidats, els quals han abandonat, aparentment, les diferències personals per fer-se la foto.

Company i Bauzá baixant de l'escenari.

El comiat de Vidal

En l’obertura del congrés, el president sortint, Miquel Vidal, ha recordat la figura del líder històric del partit, Gabriel Cañellas: “Aquelles llavors que sembrà germinaren i donaren fruits”. A més, ha recordat a Fernández Maíllo que el PP balear ja va aconseguir ser un partit de govern en les primeres eleccions autonòmiques, el 1983, en plena hegemonia del PSOE. “Per això la importància del PP balear”, ha subratllat.

Prèviament, la presidenta del congrés, Teresa Palmer, ha insistit que “les sigles d’aquest partit estan per sobre de tots nosaltres, de cadascun de nosaltres”. La diputada ha destacat que el partit s’està renovant, a l'àmbit estatal, aquestes setmanes, per “poder recuperar les institucions municipals i autonòmiques que vam perdre injustament”. En aquest sentit, ha recordat que van guanyar a la majoria de les eleccions que els van fer caure del poder i que “només amb pactes vergonyosos ens el van arrabassar”.

stats