Balears 25/07/2017

"Mai he parlat amb el testimoni protegit, mai l'he amenaçat, no sé ni on viu"

Un altre presumpte sicari de Tolo Cursach nega haver-lo intimidat i assegura que ja no treballa per al cercle del magnat

Anna Schnabel
2 min
"Mai he amenaçat al testimoni protegit"

PalmaEl presumpte sicari de Tolo Cursach acusat de dos delictes d'amenaces contra un testimoni protegit de la causa, nega fil per randa totes les acusacions que li atribueix el Ministeri Fiscal. El testimoni protegit, per la seva banda, ha indicat durant la vista oral que va saber que l'home jutjat apallissava a clients problemàtics i a dones que exercien la prostitució a la discoteca Tito's per ordre dels directius del magnat. "Mai he dit que volia matar el testimoni protegit" i "mai he matat, agredit o amenaçat ningú", s'ha defensat el processat en diverses ocasions.

Els interrogatoris de la Fiscalia d'Anticorrupció i la defensa han centrat els esforços a determinar si aquest home hauria viatjat expressament a l'illa, aquest febrer, amb la intenció de treballar sota les ordres dels alts directius del grup Cursach Ocio. Fent ús del seu torn de paraula, ell mateix ha explicat que ja ho va fer entre el 2007 i el 2010, quan era porter de Tito's, fins que va acomiadar-se i va tornar a Romania, el seu país d'origen.

Els fiscals d'Anticorrupció de Balears, aquest dimarts, entrant als jutjats.

"Com és possible que tornéssis a Mallorca, set anys després, sense doblers, ni feina i deixant enrere la teva parella embarassada de cinc mesos?" li ha preguntat el fiscal Miguel Ángel Subirán, al qual l'home ha respost que va venir, animat per un amic, amb l'objectiu de buscar feina de transportista o de paleta.

Però el seu retorn, pels fiscals, s'explicaria més aviat perquè hauria vingut pagat per Cursach, amb l'objectiu que intimidàs a testimonis del cas i els provocàs temor amb la intenció que modificàssin la seva versió, de manera que no interferíssin en els interessos del grup empresarial. Tanmateix, Subirán ha posat de manifest que el processat, trobant-se ja a Mallorca però mancat de feina i doblers, hauria comprat un cotxe i hauria llogat un pis.

El director de la discoteca Tito's, Jaume Lladó, també ha intervingut aquest dimarts a la vista oral per aportar el seu testimoni.

L'advocat i el fiscal Miguel Ángel Subirán també han fet èmfasi en les amistats –sobretot les del Facebook– del processat, entre les quals no figuren ni Cursach ni cap dels seus alts directius. Sí que era 'amic', però, del director de Tito's, Jaume Lladó, que també ha declarat en la vista oral d'aquest dimarts. Lladó, que va ser detingut el març en el marc d'aquesta causa, ha reconegut el processat, però ha assegurat que desconeixia que es trobés a Mallorca i que les amenaces que se li atribueixen li semblaven "ridícules".

Un procediment obert el 2010 contra l'acusat, per violència de gènere, també ha engendrat una polèmica verbal entre els fiscals, la defensa i la jutgessa, Francisca Ramis, que no veien clar si la suposada agressió, que s'hauria produït el 2010, acreditaria el seu caràcter violent i criminal i explicaria les presumptes intimidacions que ara es jutgen. No obstant això, tot i que en el seu moment va admetre el delicte i va conformar-se amb la condemna, l'home també ha negat l'agressió a la dona, a qui ha acusat de "boja" i "conflictiva".

stats