Balears 05/10/2017

De la Concha no es banya davant la insistència de Jarabo d'entrar al Govern

La nova secretària general diu que "hi haurà consulta a les bases", però "si ens sembla que interessa"

Carmen Buades
2 min
La nova secretària general de Podem a les Balears, Mae de la Concha

PalmaLa nova secretària general de Podem a les Balears, Mae de la Concha, ha evitat posicionar-se aquest dijous sobre si la formació hauria d'entrar a governar amb el PSIB i MÉS abans que acabi la legislatura, tot i la insistència del seu predecessor, Alberto Jarabo, qui assegura que els resultats de les primàries mostren que al partit "hi ha una majoria que vol l'entesa amb la resta de forces polítiques" per fer-ho.

"Si ens sembla que interessa, es convocarà una consulta a les bases", ha afirmat sobre aquest tema De la Concha. Ha negat tenir-hi una posició clara, considera que avui "és dia de celebrar" i que el debat, en tot cas, ha de ser sempre el de "cercar el bé comú". Això sí, també ha recordat que "Podem va néixer per governar" i que, "si no governam, no podrem canviar les lleis", sense opinar sobre si haurien de ser les lleis d'aquesta legislatura o de la que ve.

El fins ara secretari general ho tenia, com ha anat dient durant tota la campanya, molt més clar: "Podem s'ha de preparar per a una entrada al Govern" perquè això dona més capacitat d'actuació i "qui no vulgui assumir contradiccions, que no es fiqui en política". Jarabo també ha insistit, durant la primera roda de premsa de De la Cocha com a líder de la formació a les Illes, en la importància d'aconseguir "arrelament" als municipis per arribar a les eleccions del 2019 "amb garanties".

Així mateix, De la Concha ha fet una crida a la unitat, ha lamentat que la d'avui no hagi estat una roda de premsa amb la presència de la resta de candidats a la secretaria general i ha assegurat que "s'ha de comptar amb totes les persones de Podem" per reconstruir el projecte, clarament fracturat des de fa mesos: "No és el moment de pensar de quin color pintam un vaixell que s'enfonsa, sinó de fer-lo surar", ha dit.

Sobre el paper que jugarà la seva principal rival durant el procés i persona més votada per formar part del Consell Ciutadà Autonòmic, Laura Camargo, la secretària general ha opinat que és "una excel·lent portaveu" del grup parlamentari, però ja ha advertit que un possible canvi estaria en mà de la nova direcció del partit, igual que la participació de Camargo en el Consell de Coordinació, el màxim òrgan de decisió.

stats