Balears 21/03/2014

L'STEI-i rebutja l'acord del Consell Escolar sobre l'aplicació del TIL

El sindicat assegura que, malgrat la votació, la majoria de representants de les organitzacions de la comunitat educativa al Consell han votat en contra de l'ordre de desplegament del TIL

Ara Balears
1 min

PalmaL'STEI ha expressat avui el seu rebuig a l'informe aprovat pel Consell Escolar de les Balears (CEIB) perquè, a parer del sindicat, "no recull la majoria de propostes formulades tant per l'STEI com per la resta de consellers en representació de la comunitat educativa".

El sindicat assegura que "tot i haver-se aprovat l'informe amb els vots dels representants de l'administració educativa, les patronals i els presidents dels consells escolars insulars, excepte el de Formentera", la majoria dels representants de les organitzacions de la comunitat educativa al CEIB han votat en contra de l'informe de l'ordre de desplegament del TIL.

Per tot això, l'STEI-i continua reclamant l'aturada de l'aplicació del TIL i la constitució d'una comissió d'experts. També exigeixen a l'administració que es faci un estudi amb participació dels representants de la comunitat educativa i amb experts en la matèria "per fer un bon diagnòstic de l'aplicació del TIL". Recorden que tots els informes que s'han fet fins ara confirmen "la improvisació" de l'administració en la implantació del projecte, la "manca de recursos" de què disposen els centres i l'increment de "les dificultats en l'assoliment dels continguts de les àrees no lingüístiques" impartides en una llengua estrangera. Això, conclou l'STEI-i, "sí que provoca un increment del fracàs escolar".

Pel sindicat majoritari en el sector, el calendari d'aplicació que es desprèn de l'ordre "és totalment ideològic i no obeeix ni a criteris tècnics, ni tampoc a cap criteri pedagògic". Consideren, en definitiva, que amb aquestes ordres la Conselleria "promou la conflictivitat als centres i no obre vies de diàleg i negociació".

stats